Турция: ”Пехливан” ще бие Tesla

Турция разработва свой електромобил, който по думите на турския министър на науката, промишлеността и технологиите Фикри Ъшък е по-добър от Tesla.

Обратно в новината

Коментари - Турция: ”Пехливан” ще бие Tesla | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей на това се вика, чок гюзел, аферим, машала, дудук. ашкосум бе пехливан баджанак ша ти правим кармазъ гъзъ на ердоган аркадашлъ и ортак будала от дост.

тия хора са измислили пепетуум мобиле - с 3-киловатчасова батерия изминават 120 км. Смях!

Абе да ме прощават комшиите, ама да не стане като Кубрат и Кличко...

мъчно ми е за комшиите, приличат на нас. отчаяно се опитват да заживеят нормален живот

Аш колсун, аркадашлар! Много кармазъ тая кола, обаче заден джам - йок. И щом е с двутактов двигател ше бръмчи като запорожец.

Видно от коментарите по-долу, у нас никога няма да се роди Нобелов лауреат. Това е сигурно!

У на се е родил такъв. Питай Сорос!

Нерде задния джам, комшу?

Това повече прилича на Budala GTA 1.8

Това ми прилича на някаква платена от ДОСТ статия. Това недоразумение изобщо не е електромобил, никога не може да бъде конкурент на Тесла, изглежда комично, забравили са втората чистачка а емблемата му ще подхожда само на герой от комикс на Марвел. Името няма да го коментирам...

Cте голяма работа бе маика му стара !!! хванали сте се да униjaвате работата на деситина студенти . това си е прототип , и нашят министар ги каза тези думи за пример на други . в у нас Tр се дават големи пари за нови неща , даже аз сам взел от дарjaвата над 100,000Tл за разработки в областта на електронното дедектиране на метали . така че , вие само можете да мечтаете за таково финансиране .

Браво на студентите за труда по автомобила, но министира с неговите думи,че електромобила е по-добър от Tesla не могат да се оставят без коментар. Ако го е казал наистина е EPIC FAIL.

" хилон" няма " турски поток" и няма да има . нашят Eрдоган не са хвана на вадицата на путкин. то от страна на путкин беше давление варху вас - бг , и ес ...

Видяла жабата, че подковават коня... Ама това цялото нещо ми звучи като лозунга "нашите болни са най-здравите болни". Поредното доказателство, че Турция се превръща в тоталитарна държава под управлението на Ердоган.

Грешно сте разбрали съседите. Те ще правят автомобил с тесла, справка снимка 5. В сравнение с двете аудита е като на теслата дръжката.

Ами кола с бурка...

Чок бабаит повече подхожда на идеята на този пърформанс.

тАва е рядко грозно!

Добра е колата! Трябва само да и сменят името за да стане още по-добра. Предлагам да сменят сегашното име "Пехливан" с имена като "Бунак" , "Абдал" или "Балък" за да се характеризира по-добре идиота, който ще си я купи!

.....така е а ние седим и гледаме цирковете на една тиква дето всяка година преасфалтира едни и същи пътища те говорят за бъдещето а ние смуркаме асфалт техната нация расте а ние направо се топим като лед на плая....е кои е за смях пехливан или тиквата водач на наи-умната нация българите.....

.....така е а ние седим и гледаме цирковете на една тиква дето всяка година преасфалтира едни и сущи путища те говорят за бусещето а ние смуркаме асфалт техната нация расте а ние направо се топим като лед на плая....е кои е за смях пехливан или тиквата водач на наи-умната нация булгарите.....

Въх ... "горката" Тесла - вече няма бъдеще ... Илон Мъск да започва да сади картофи, че гладен ще умре :)))

БРЦК

Много е модерно напоследък да се обявяват такива разработки без никакъв шанс за Тесла килъри. А килър на Тесла е новата технология за водородни горивни клетки. Водородните автомобили от 2016 вече се прозивеждат СЕРИЙНО от тойото и хонда. А от 2017 се включват и мерцедес и ауди.

Да много неща в тази кола избиват на смях.Но факт е че е създадена .Хубава-Лоша някаква стъпка е.Ние тука си чешем езиците но през това време Онези си градят бъдещето на държавата. Калпав народ сме ей хем нямаме хем сме със самочуствие за Велики.Хем не разбираме ама мозък лееме.Номер едно сме по критикуване нищо че сме мързеливи.Ей такава Нация сме Дървени Философи

Мъжки, след като разбрахме, че ти си калпав и мързев! Как смяташ по-точно да ти помогнем?

Аз искам Tesla.

Ха, ха, ха ! Смешници, какъв електромобил е това хибридно недоносче ! На всичко отгоре се сравняват с лидера "Tesla". Вземете се скрийте и повече не се показвайте с такъв "Хранкенщайн"!

Със или без Пехливан, Турция ке падне!

Cамо това умееш ...да лаеш !!! Kога и как ще стaне не казваш? Mоже би ти краставо псе ще я бутнеш Tурция - та ?!?!

Аферим ашколсун машала!

Жалки са. Също као Русия. Голямо производство на "собствени" автомобили, но всъщност проектите са купени от западни компании, производствата са организирани изцяло от западните компании, инженерите са от ападните компании, мениджърите... Кое остана руско, освен чистачката? Ако някой не вярва, да провери в нета има ли една руска кола изобщо. Ще попадне на ОАЗ, за която има много комични клипове в Тюб-а. Трябва да седиш много удобнои, за да не се катурнеш от почуда, като гледаш. Та и Турците купили от СААБ, след това ще купят още няколко стотин лиценза и ще сглобят кола Пехливан. По-добра от Тесла - оня път! Гаджали прости. Начело с Ердован.

Не искам да споря, само да спомена някои факти. Огромно количество сега световни марки са почнали с купуване на патенти от утвърдени производители. Дори БМВ са почнали така. Почти цялата корейска автоиндустрия - също. Така че това не е срамно начало. Все трябва да се почне от някъде. Въпросът е после какво се случва.

истината , никат ти "истината" а си в лаja . ние - турцитв работим бе човек . работете и вие , сащо ще имате . това е конструкця на група студенти , дарjaвата дава големи пари за нови технологии , и нашите момчета си ги заслуjaват . по добре нещо , отколкото нищо .. нали ?

Първата стъпка да направят "пехливан" по-добър от теслата, е да сменят името. Мен ще ме е срам да карам кола с име "пехливан"

Бе да ти кажа, не виждам особен срам у разни надути младежи, каращи близо 2 тона железа с близо 3 л двигатели и куп глезотии вътре, на чиито капаци пише "Народна кола"...

Докато турците направят това, което в момента правят от Тесла, последните ще са 10 години по-напред.

Их, ето къде била предната ми гумата от велосипеда. Станала задната гума на това насрано Франкенщайнско отмъщение.

На мен най-много ми хареса емблемата-уникална, изумителна, запомняща се! Сигурно са я избрали на конкурс а 5-годишни турчета...

Продукт на гениален интелектОален напън е този анадолски таралясник... Турците най-добре да си гледат имам баялдъ-то и да оставят модерните технологии на цивилизованите държави...

Аз повече им харесвам баклавите но всеки си има вкус та турците като сглобяват доста марки коли си повярваха,че могат и да правят сами такива но явно инженерният им капацитет е доста нисък за това....китайците ще си ги сложат в малкия джоб без пехливани

Като гледам,"Пехливан"ще гризне "Тесла"-та ...:)

Красив или не това не е важно.. то вкус другар няма.... По принцип колата не е и хибрид, защото неможе да използва двигателя си с вътрешно горене за движение а само за зареждане на батерията, при хибридите това не е така, двигателя си е напълно пълноценен.. но всичко това някак си не е важно.... Не знам дали само на мен ми е направило впечатление, но тази кола притежава една фундаментална новост.... нещо, което е революционно в автомобилостроенето.... В този автомобил е вложена интелектоален труд от най-високо ниво... Хвала на турския инженерен гений, който е решил да сложи чистачка чистеща само половината ветроопорно стъкло.. В сравнение с тази иновация, патента за нов тип двигател на Хонда изглежда ... Абе идиота, който е проектирал това чудо някога качвал ли се е в лека кола беееееее....????!!!!????

Хвала и на българския инженерен гений, който реши, че задвижване и на 2-те задни колела изобщо не е нужно (само лявото е в играта); окачване - липсва, спирачки - Шимано, 180мм ротори (х2), седалка - трудно е да се каже.. джанти - от мотопед, даже малко поизрязани... Ааа, да - българската изобщо нямаше чистачка! :) Резултата е маса под 300кг (с пилота); и 4-то място на Shell Eco-marathon 2011. Какво е общото с Пехливана - ами и 2те коли са състезателни (очевидно), и като такива - доста компромиси са допустими. Та "идиота проектирал т'ва чудо", вероятно се е качвал на "малко" повече леки коли от тебе. За сравнение с "Тесла"... журналиста е способен на всичко, повярвай ми - и кирка с лопата може да сравни. :)

" петков" това е протоtип разработен от студенти , не e в производство , но като ви гледам как сас завист пишете глупости , значи че младежите са направили нещо . цовекат се е хванал за чистачката ... бре - бре - бре !!!

Какъв прототип бе 'пехливан'??? Нито шасито е прототип, нито двигателя, генератора или електромотора. Във всеки свестен сервиз, ако си платиш ще ти хакнат електродвигател.генератор и двигател. Кое тука е иновативното само не разбирам. Сигурно щото е червен, с една чистачка и е сниман под минаретата.

... прилича на гаража от ламарина... които едно чиче беше направил за москвича си...

По-добра..? Към животните ли..? Защото по показатели определено не е по-добра. Да не говорим, че двете коли всъщност въобще не са в един клас - Тесла е електрическа кола, ПехливанЪ е хибрид.. Ама нали съм дама - какво разбирам...

И хибрит не е съвсем защото бензиновия двигател не може да се използва за движение а е само генератор....цялата кола е нещо като .....дървено желязо:)

От чалма не купувам нищо, пък ако ще и верно да е по-добро от Тесла, което пък няма как да стане!

Фикри май няма представа по какво се различава електромобила от хибрида :)))))

ХА ХА ХА Седалките ще са постлани с молитвени килимчета, а информационната система ще скрива главите на жените, като на тяхно място ще изписва цитати от корана.

Пехливан, тия поне име да бяха измислили. А и кво общо имат електромобила тесла с поредния хибрид? Изобщо турска му работа!