Tesla все още продава Model 3 под себестойността му

Компанията за електромобили Tesla подобрява показателите си, но все още бюджетният Model 3 се продава под себестойността си.

Обратно в новината

Коментари - Tesla все още продава Model 3 под себестойността му | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проверявайте си източниците! . Себестойността е 38 000 долара на Тесла Модел 3, версията с цена 58 000 долара. А базовата версия все още не е в производство.

Големите производители извадиха вече на пазара електрички, така че Мъскчо може спокойно да закрива.

Кой какво е извадил? Единствено котето може да се поръча в момента, като цената е като на Model S. Audi e-tron quattro ще може да се поръчва евентуално от февруари, а Mercedes EQC - от юни. Другото на пазара е само малки градски колички и голи обещания за неясно кога.

При това всички конкуренти са със значително по-скапани параметри на батериите, а и без инфраструктурата със зарядни станции, каквато Тесла има. Реални производства се очакват чак след 2 години, докато Тесла е вече с темп 500 000 коли годишно. Напредва и завода в Китай, който махна митата от 40%, които беше наложил на американските автомобили и се съгласи завода да е изключителна собственост на Тесла, а не както беше досега 50% китайски и 50% на инвеститора. За последните две неща огромно влияние оказа "войната на Тръмп" и каквото и да се говори постигна голям успех в "отварянето" на Китай за западните компании.