”Руската Tesla” е стар Москвич от ”Калашников”

Военният концерн "Калашников" представи собствен електромобил, който е базиран на съветския Москвич-412.

Обратно в новината

Коментари - ”Руската Tesla” е стар Москвич от ”Калашников” | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те това без пари да ми го дават, пак нема да го зиам. Мил ми е животеца.

Тия хора що развалят хубавия москвич....

Я сам ето сделал, никто не помагал

няма по-лесно да се смеем на технологията на руснаците. ама да не забравяме, че те правят нещата да работят при екстремни условия, а не да са красиви. забравете лъскавото и богатсвото, те са илюзия, идва време пак да се оцелява, спомнете си за вярата на предците ни, която не са предали столетия, ние сме станали разглезени предатели, ако не се стегнем няма да има родина

Този Москвич добре е издялкан и ни напомня за" Величието "на СССР империята на злото.

По Руссия 1 съобщиха, че това е всъщност разработка от 70-те години, а през 84-а година на 20 век лично лошия Горбачов я е спрял, нищо че е без аналог в света по онова време. Ако не бе неговото късогледство, сега Русия щеше да е световен лидер в при електромобилите.

От Нисан обявиха, че спират производството на "Лайф", защото не могат да се борят с конкуренцията от Русия. БМВ свикаха спешно заседание и се чудят дали има смисъл да произвеждат i серията. От Порше обмислят сътрудничество с руснаците, които да предоставят технологии за бъдещите електрически модели. Светът е запленен от руския гений. Поредното творение - без аналог в света. Из коментар по "Телеканал Звезда".

Красота. Ретрото е на мода,а цвета е много актуален.

Като гледам предните гуми, няма да могат да завият много и ще опрат в калниците. То с голяма скорост , резки завои не се правят наистина, ама... :)

А кога ще откраднат купето

Интериора на ижовката са ни го спестили. Да не се шашнем съвсем.

Даже Илон Мъск се е записал за Москвича. А Курнела вече бръмчи с Москвето. Шефът на Тойота си направил харакири. Путлер вози вече мечки в Сибир с творението. РРадев сменил мерджана на баща си с това. Барем като блъсне инвалид да не прощава...

350 км с едно зареждане?! Хич не е злае, хич!!!

Остава да има капцица истина. И да не се окаже после, че били не 350, 35 км, хи-хи!

Хахахха, сетих се вица, дето мястото било прокълнато и каквото и да правели - все Москвич излизало.

мислех че е базик, аме се оказва истина . Товарищите беха иси остават редко тъпи парчета. От километри си личи сделаното. )):

брутална кочина.

съзтезателни гуми полу-сликове. Мозъците на злобарите доколкото ги имат са със сликове (абсолютно гладки), :)

Нямате чувство за хумор и не обичате руснаците, щото така е модерно. Москвич и ЛАДА са изнасяни с много бройки "на запад", ама кой да чете и да провери. За времето си не бяха по-лошо от ДАТСУН, РЕНО, ФИАТ. После изостават технологично заради директорите-верни на Партията, но това е друга тема. Чул съм разказ на наши музиканти, отишли с ЛАДА в Норвегия и оцелели в една пряспа с работещ двигател, докато италианските им колеги с ФИАТ ги застигнала оная с косата.

Всъщност ладите в началото са доста добри автомобили, защото са ФИАТ. И то досат успешен модел на ФИАТ. И точно историята на ладите показва колко зле се е развивала икономиката в СССР - 20 години по-късно през 80-те може да видиш колко е напреднала ЛАДА-та и колко ФИАТ-а. Та всеки да си направи изводите - италианците предоставят на руснаците технология на автомобил от световна класа, 20 години по-късно руснаците са на светлинни години след италианската автомобилна индустрия.

Умишлено опаковат съвременна технология с сандък. Да се отвратят хората и да няма търсене. Тогава? Тогава, като не щете нещо ново, карайте си мерцедесите, бмв-тата и тойотите по старата технология-петролната. А за нас остава да продължим да копаем този пусти петрол. Петрола, петрола!! Без него сме загубени.

Ехх и този техноогичен подвиг го постигнаха благодарение на засилената си заради западните санкции икономика! А без допинга от санкциите какво ли руско автентично щаха да сътворят? Няма да има по-страшно наказание за Путин от това да ползва само произведенията на неговите поданици: Обувь для мутантов /обувки за мутанти/ Мебель для горилл, /мебели за горили/ А машины будто Дьявол сотворил, /а колите сякаш дявола ги енаправил"обида за рогатия според мен"/ Для хромых дороги, /пътища за куци/ Мода для слепых, /мода за слепи/ Бритвы для бесстрашных, /бръсначи за смелчаци/ Фильмы для тупых /филми за тъпи/ Само като изключение при тях има нещо различно от: Почему опять обосрались? ДУМАЛИ КАК ЛУЧШЕ, А ПОЛУЧИЛОСЬ КАК ВСЕГДА!

Култов!!!За кого е култов?За бригадир от руски колхоз някъде в Сибир.Тия са жестоки смешници ,и даже не се усещат.

Може да я направят и с по-добри параметри от Tesla, обаче що за човек трябва да си да я караш и да си хепи? Май трябва чипа в главата да ти е съветски. Тогава няма да се притесняваш например от това, че при всяко зареждане ще трябва да се завърта задния номер на 90 градуса на пантичка. Традиция, а? Ега ти традицията!

Баси смешката, тия сериозно ли се надяват да продадат и една бройка на реалния пазар от това грозотило бе. Възможно да са докарали еллектронната част както твърдят - не че ще са много изненаданите ако и това се окаже поредната доза празни приказки - но от там до съвременна кола им а още 50-ина години развитие да догонват.

Като гледам решетката отпред, е възможно да има и двигател от трактор да зарежда батерията.

james

Двигателят, не е 670 к.с., а 220кВт, което е около 300 к.с. По отношение на най-важното - батерията и дума не се казва. Вероятно са натъпкали китайски LiPol. Да сложиш електродвигател на старо шаси не е кой знае колко трудно, проблемът с електромобилите винаги е бил ефективната батерия. Нещо, което в Калашников се съмнявам да са решили.

и завито в лъскав целофан, лайното си остава лайно

На това му се казва руска естетика...къде са гумените калобрани и килимчето в купето.....

Този руски боклук да бъде конкуренция на tesla?!? Звучи като тъпа руска шега за бавноразвиващисе дебилчета.

А бе само кръгъл идиот ще тръгне да сравнява тази теслА с Tesla. Това показва само липсващото интелектуално ниво в главите на руснаците. Да си бяха замълчали, поне да не им се подиграват.

Карал съм такава съветска кола - ИЖ, първата кола която подкарах като станах шофьор. Каруца голяма във возията, но никога не ми е направила проблем - винаги пали и тръгва. Благодарен съм на тази кола, защото спаси както моя така и живота на семейството ми през 1994г, за да избегна челен удар с един изпреварващ форд зимата в сняг отбих леко в дясно и насрещния ме изхвърли от пътя в канавката. Три превъртания и пак на гумите се озовахме. Колата запали, но без предно стъкло - беше излетяло. Когато дойдоха полицаите ми казаха че сме имали късмет че сме били в ИЖ а не във Форд. Полицаите изкараха колата от канавката на собствен ход - и неминуемо по-късно я бракувахме. Въпреки всичко от 1994г си карам само коли западно производство - комфорта и удобствата са важни.

Тия хора са се побъркаха ли се. Прилича точно на един варел........ липсват фаровете от молотовка.

Не знам какво им има на руснаците но не можаха досега да направят руска колесна машина. Москвича - откраднат от германците Опел Кадет. Молотовката - лиценз от Форд, Жигули - леценз от ФИАТ. Всичко което те се опитаха да направят на колела не проработи. Виж на вериги ако е се справят по-добре.

и с верижната техника са пак така Т-34 прославен от съветската пропаганда е с изцяло ходова част от танк "Кристи" с двигател "Либърти". БТ - братска (могила) на троих - така са го наричали във войската - братски гроб за трима

Не е танк "Кристи" а е лиценз на Кристи, човек с толкова отвратителен характер че никой не е искал да контактува с него въпреки че окачването му е било най-доброто за времето. Тогава го продал на руснаците.

Не, това не може да бъде истина. Това е шега. Тези хора не са ли виждали съвременни коли. Тези в главата им още кънтят залповете на Аврора и си мислят че е периода на НЕП-а

Липсата на креативност е стигнала до там, че са изкопирали решетката и фаровете на Шеви Камаро от '69 година...но все пак е "сделано" в Калашников, които от 47-а година имат само козметични промени по автомата си...Защо ли ...

Руска работа все едно е делян с тесла!

Мда, те казаха, че и изтребител 6-то поколение ще произвеждат вече... Нищо, че не можаха да си направят 5-то.

А защо на този Т-34 оръдието е отзад и отдолу?

Това трябва да е някакъв майтап, или ушaнките съвсем са изкукуригали ?!

Руска "Тесла" с ударение на втората сричка.

Май, че никой не е разбрал основната идея, а според мен тя е "Да се направи ел.мобил с определани характеристики, т.е. ТТ данни", а обвивката каква ще е няма никакво значение. Това купе имали, това сложили, както при всичко направено от тях.

тъпия чифтокопитен бантускот масово си мисли, че това ще е купето хахаха, кухи лейки, не разбирате даже защо просто за фън от концерна са решили да напъхат всичко това в старо, макар и реновирано купе. Автомобилът няма да е в това купе, дишайте "спокойно" и не се пънете много с храченето да не спукате някой капиляр...

Тове нещо в нито едно купе няма да е , защото просто не става .

хахаахахахааахахахахахахахахахахах майко мила и тези са ни били поробили 45г...то затова сме 1000г след останалите в ЕС

Клета овча главо, бил си супер зле още преди да те поробят "тия" - вземи прочети manual-а на Бай Ганьо за българската простащина и дребен тарикатлък, писан далеч преди "тия" да дойдат. Генетично обременен и сбъркан си на ниво въглеродо-водородни връзки много преди това. Успех.

Комунистическа отрепкоо,на България са и викали Япония на балканите преди да дойдат вмирисаните казашки ботуши както ги е наричал Васил Левски.А относно творбите на А.Константинов това е просто един образ бе глупак...гледай си там пушкин и плюшкин

коментарите обясняват защо сме на тоя хал - прост и некадърен народ, който единственото умее да храчи. Това че са решили да напъхат всичко в едно ретро купе на ИЖ с някоя друга led светлина не значи че ИМЕННОТ ТОВА ще е автомобила, много по-важна е останалата част, ама нали трябва Ганю за нещо да се хване да похрачи - принизявайки поне имагинерно в съзнанието си някого му действа терапевтично, било то и за кратко.

"Автомобилът всъщност изглежда доста добре, а тунингът по екстериора е обхванал броните, джантите и фаровете. " Това лично мнение на автора ли е или платена реклама? Един автомобил за толкова години не могат да напряват...

Акциите на Тесла се сринаха

Прекрасен е. Такава кола бих карал.

Това не е Москвич, а Иж. Опитайте се да спрете да се смеете по форумите, а направете нещо вие да си размърдате мозъците. Хората поне проявяват инициатива. Докато при вас май е в сила българската поговорка - Присмяла се бука на кривата кука.

Принципно си прав, но кой се напряга да разсъждава дали тази теслА е москивч или иж??? какъв е смисълът, ако може да ми обясниш?!

пак си се объркал!!! Не е тЕсла, а е теслА и не е заплаха за никой, освен за този, който е луд да си я купи....

Алкохолът и комунизмът не прощават!

Изглежда ужасно наистина. Идиоти работят и живеят в тази иначе красива страна Русия. Вероятно е от алкохола.

Не е алкохола толкова, кокото пропагандата на путин която ги опростачва... Тя и тука така действа де. Който чете жълти сайтове с руска пропаганда е наивен и глупавичък.

За да не стигаме в крайности. Истините са 2. 1. Соц/ком системата, плановата икономика не кара човек да се старае и да си размърда мозъка. Не може да произведе продаваеми неща. 2. Руснаците не са тъпи! Проблемът, е че си изпуснаха мозъците в чужбина. Руските евреи (които ударно станаха евреи през 90те и се преселиха в Израел) са сред най-интелегентните хора в бизнеса и R&D. Накратко, руснакът акъл има. Руската държавна система не може да извади най-доброто от него и по-скоро го подтиска.