Първият автомобил с камери вместо огледала вече е на пазара

Седмото поколение на седана Lexus ES заменя стандартните странични огледала с камери.

Обратно в новината

Коментари - Първият автомобил с камери вместо огледала вече е на пазара | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На снимка 1 имат леко... фалически вид. Ама това е яко, показваш среден пръст на всички други шофьори по подразбиране, така превантивно, да си знаят. Даже два - отляво и отдясно, да не пропусне някой... :-D :-D :-D

Возих се на новия Кашкай във Великобритания, има и огледала и камери във всички посоки. Много точно и реалистично предлага изглед отгоре, все едно има камера на 2-3 м над колата, справили са се добре, но проблемът е времето. Камерите трябва да се чистят, а точно когато паркираш не са много функционални.

Още нещо, там няма такова нещо като кал и мръсни пътища, затова просто е замъглен образа. Силно се съмнявам, че в БГ ще има някаква полза от камерите.

Не е лоша идеята...макар, че не вярвам едно огледалце да е по-скъпо от една камера в висока резолюция и софтуера необходим да обработва образите. Това за американската химикалка и молива си е живи пример от историята. Въобще ако се вгледаме в много неща около нас, стремежът не е да станат...по-простички, а винаги се усложняват и това е така, защото хората които се занимават с това постоянно се образоват и развиват и минават отвъд границата до която могат да мислят и творят като най-обикновения човек, който нито има знанията, нито уменията необходими за сложните неща. А за камерите вместо огледала на колата виждам и нещо определено убягнало от вниманието на ...дизайнерите - защо въобще е необходимо да се запазва стърчащия настрани държател на "старото" огледало, след като голямата колкото нокът камера може да се монтира някъде отзад на колата и пак да предава симулиран образ от "видимостта" на огледалото вътре в колата. Със сигурност премахването на тези стърчащи елементи ще подобри и айродинамиката на колата.

ако монтират камери отзад на колата, няма да обхванат зоната, която е отстрани при вратите. Тогава "сляпото петно" ще е колосално. Сигурно е, че дизайнерите на тази разработка са прекарали повече време от нас в тестване на варианти къде и как да бъдат разположени камерите. А и вероятно имат много повече информация от теб и мен, на база на която да вземат решението. Отделно от това, за мен това е малко излишно. Ако имаше някаква добавена функционалност, би имало смисъл, но така е малко самоцелно. И само да вметна, пише се аЕродинамика.

Онова, за молива, си е просто виц. Моливите там не се допускат, понеже графитът е проводим и при безтегловност познай къде се натрупва графитният прах.

не, не е виц - правилно е физическото ти обяснение, но използваните в космоса моливи са така наречените химически моливи, които не са с графит...погледни в Гугъл детайлите....

е крайно време беше то камерите са по евтини от огледалата ясно ни е;)

Сериозно!!! Просто няма как с лещата, кабелите и всичко по нея, камерата да е по-евтина! Огледалцето се прави от една подложка и изключително тънко огледално фолио, като една ролка от примерно 100-200 метра фолио, струва няколко десетки долара и от нея могат да се направят няколко хиляди огледала, ако не и десетки хиляди.

абсолютно сериозно

Тва ми прилича на онази история, дето от НАСА похарчили няколко милиона долара за разработката на химикал, който да може да пише при липса на гравитация, докато в същото време руснаците просто ползвали молив за целта и нямали никакви проблеми.

не е точно така тук камерата вече е по евтина

Не е така това за химикалката. Fisher Space Pen не е плащан от НАСА, а Фишър си е платил разработката и я е предложил на НАСА. И руснаците също купуват от същите химикали, защото не става с молив. Пише си във Википедия..

Нека кършенето на камери започне сега...