Nissan напуска Европа?

Nissаn Mоtоr Со Ltd щe ce изтeгли oт Eврoпa и вcички втoрocтeпeнни пaзaри, зa дa зacили пoзициитe cи в Cъeдинeнитe щaти, Китaй и Япoния, твърди Rеutеrs.

Обратно в новината

Коментари - Nissan напуска Европа? | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плюс че Рено все още държи контролния пакет акции на Нисан. Като приключи реорганизацията там (а държавата като акционер в момента има други задачки), ще спуснат и на японците какво да правят. Гон както беше страшен стратег и мениджър не беше от най-дипломатичните и директно си им нареждаше на японците, които не успяха да го преглътнат, въпреки че без него най-вероятно сега щяха да са китайска собственост (което за тях би било върха на унижението ).

Те, японците, и без това с погнуса гледат на европейския пазар. Отказаха да си продават най-успешните модели заради дебилните евро 6 и евро 6+ сертификати. Затова от над 20 модела леки автомобили в Европа се продават 6-7 модела за всяка японска марка.

Глупавите норми са за да накарат автомобилните фирми да не продават боклуци тровещи всичко. Ако караше стар или нов Рейдж Ровър, БМВ Х5 или Q7 Милен Цветков щеше да е жив. Ама пусти реклами - Субаро та Субаро. Японците никога не са били върха на автомобилостроенето. А може и да не са го искали. Те са царе на средният сегмент с доста икономии във всичко. Карлос Гон исправи Нисан на крака, какво получи видяха всички. Най-вероятно Нисан имат нов собственик. За тези неща обаче не се шуми до последно.

Европейци д учат японците на екология??? Ти явно за япония само в ДИР си чел. За японците емисиите са ЖИЗНЕНО ВАЖНИ, а не като европейците - финансово изгодни. Разходи се до Осака и Токио и виж какви коли карат днес, после ела да ми обясняваш къде били с автомобилостроенето! Екология е, когато една кола се кара поне 7 години, а не се налага да я сменяш на третата година! Ама това е профит неугодно на френските и немски големи носове.

И още нещо. Задължително ли е да караш Q7, за да оживееш в София? Ти дебил ли си? Ако пред дрогирания кретен имаше Голф със семейство с две деца? А пешеходците и те ли трябва да пресичат с Q7? Верно си улав!

Скоро и тойота. На японците им писна от еко изисквания, заради които набутват чупливите еко-системи в двигателя, които го скапват за по-малко от 200К км.

Смешник,рено взе от нисан доста технологии за да направи марка що годе нещо от нея но тия които купуват кола според цвета и толкова разбират от коли

Незная за какви технологии говориш че са взели от една фалирала марка. Това не е мерцедес или тесла за да вземат технологии. Добре че бяха Рено иначе щяха да преключат завинаги с"Технологиите".

Само не стана ясно - производството ли изтеглят или дилърската мрежа?