Искат субсидии за покупката на електромобили у нас

Според българската асоциация "Активни потребители"въздухът в градовете може да стане по-добър, ако се стимулира покупката на електромобили.

Обратно в новината

Коментари - Искат субсидии за покупката на електромобили у нас | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРЦК

То е ясно ,че екологята изобщо не е фактор. Вдигнаха данъците на стариет коли за да вземат повече пари, не заради екологията. Автомобилите на газ и метан замърсяват доста по малко от най-модерните дизели нали така?

Какви електромобили в тая бананова държава? Вие знаете ли къде се намирате въобще? Това да не ви е Германия или Англия? Тук ако имаше палми маймуните щяха вече да се катерят да ги берат. В БГ най-тачената кола е 15-20 годишно БМВ за 1-3500лв. което е в движение. Дайте субсидии за БМВ-тата от 15 годишни нагоре да видите какво ще стане. Не се занимавайте с екзотики, там където няма умствен потенциал.

В Русе сглобяват доста елегантни електрически скутери/мопеди . Идете си купете преди да са наказали фирмата за непослушание към управляващите чорбаджии . Мафиотите спряха фирмата за локомотиви преди месец ,предполагам ще спрат и фирмата за електро возила .

Дай повече инфо. кои тези фирми?

Мотивацията екологичност за повишаване на данъци, такси и застраховки е напълно фалшива. Къде в картината се намират автомобилите на ГАЗ, които са напълно екологични , защо не се стимулира покупката на електромобили, което се прави в другите държави. Значи мотивацията е фалшива, целта е думата екологичност да се използва като претекст за шоково повишаване на данъци, такси и застраховки . Чисто балканска тарикатщина .

все пак парите за стимулиране трябва да се вземат отнякъде нали? Не могат просто да бъдат напечатани. Откъде да се вземат освен от данъците на другите? Или имаш друга идея?

Само и единствено с лична криминална отговорност при нарушение и ясна схема за контрол на субсидиите. Да не се окаже, че автомобил с два акумулатора и 6 литров V12 се води електромобил, или че бракувани бракми оборудвани с двигател от вентилатор и батерия от смартфон се водят също електромобили. Да не се окаже, че тоя електромобил не се кара у нас и че ДДС-то и данъците по него също не се плащат у нас.

Кви са тия електромобили бе? Кви са тия тесли за нашият бизнес? Не стига че имат осем години гаранция на основният агрегат, а ми са в постоянна връзка с компанията майка. Е те на това чудо как да му врътна километража? Как да му шунтирам лампичките, като няма такива. А ааа помислете малко и за нас. Сега си продаваме лимузини с изгърмяло и шунтирано всичко по тях, ма народа се кефи - щото е евтино и марково. Кара, продава и пак идва да купува. Ай сега и субсидии. Абе аз за тези субсидии каква баварка ще Ви оферирам. На 15 години, 101 000 км, с оригиналните гуми. Една баба е ходила до Лидъла само в неделя. Само за ценители и познавачи.

че средства се заделят и в България от Националния доверителен екофонд за обновяване на автопарка с електроавтомобили, но средствата са само за административни звена