Идва времето на колите без шофьори

Нереалната допреди няколко години идея автомобилът сам да търси място за паркиране е на път да се осъществи.

Обратно в новината

Коментари - Идва времето на колите без шофьори | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе има хляб в това, но мисля, че за масово въвеждане на такива автомобили (роботчета:-D) е рано да се мисли даже.

Сега чета на сина ми "Незнайко в Слънчевия град". Там се описват такива коли.

С тая сапунерка едва ли ще се намали смъртността....Пък и защо трябва да изглежда толкова идиотски, Google дължи обяснение!

Времето отдавна дойде, че и замина. Регистрация РК, някой дядка или жена зад волана и т.н. не сте ли виждали?

Много тъпа идея някакви роботчета да се движат по улиците. И пешеходците да разчитат на софтуера вътре. Докато тоя софтуер се обновява по интернет точно пред пешеходната пътека. Зад всяка техническа простотия трябва да стои човек. Който да носи отговорност за поведението на тъпата ламарина. Ако стане катастрофа кой ще носи отговорност. Софтуера ли. Или програмистите на софтуера в колата. Няма такива хуморески. Роботчета да ми се мотаят по улиците и да застрашават хората и колите наоколо. Мерцедес били измислили ... да спира при опасност. Да обаче ако отзад има един тир която няма да спре внезапно същия тоя мЕрцедес ще стане на кайма със хората вътре.

Ами те тези нови технологии оставиха без работа милиони по света, сега се опитват да премахнат и още една професия като шофьорите. Да ама това едва ли ще бъде въведено скоро. Същото беше и преди години когато рекламираха масово електромобилите, но така и не можаха да накарат хората да си купуват.

Аз не бих позволил някакъв софтуер да ме вози. Колкото и добре да е направен не може да се оглежда и предвижда действията на останалите участници в движението (пешеходци, велосипедисти, мотористи и т.н.). Да не говорим, че са възможни куп непредвидими обстоятелства, при които със сигурност софтуера ще реагира неадекватно. Изцяло автоматичните системи според мен са приложими само в някакъв вид контролирана среда, а пътищата определено не са такава среда.