”Хитлеристки” VW Beetle струва 295 000 долара (снимки)

Колекционерите на редки ретро автомобили разполагат с нова възможност - да купят "хитлеристки" VW Beetle за 295 000 долара.

Обратно в новината

Коментари - ”Хитлеристки” VW Beetle струва 295 000 долара (снимки) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колата е национал социалистическа и струва 999 марки. Наистина народен автомобил. И един топ конструктор като Фердинанд Порше я е конструирал. Продавала се е на изплащане на месечни вноски от 20 - 30 марки . Според Еми Барух заплатите са били 150 марки. Мисля ,че това е била минимална заплата. При достигане на 2/3 или 3/4 от 999 марки колата се е получавала и се е доизплащала. Но поради войната , се е получило нещо като пирамида, парите са отишли за военна продукция. Все пак излиза че висшите функционери са карали такъв скромен автомобил. Не си спомням нито на Изток , нито на Запад , някой виш чиновник да е карал Рено 5 , Фиат 500 или Запорожец или някакво Мини. Това не значи , че правя реклама на режима, но хубаво е човек да е обективен. Може само да се гадае, дали ако Хитлер е послушал финансовият си министър Шахт и не е хвърли всички средства за въоръжаване , Германия би се ориентирала към експортна икономика и както след 60 година е изнесла производството си на VW костенурка в Мексико , би го изнесла и в България.

Много вероятно е Шахт да не се е страхувал толкова от инфлацията, а да не е одобрявал плана за виоръжаване и предстояща война и това да е тактичен отказ., защото пред един диктатор като Хитлер или Сталин , всеки е внимавал какво приказва. Но в интерес на истинината , Хитлер е трябвало да се съгласи с Шахт, защото , Германия не е била готова за война и подготовката е включвала и създаването на синтетично гориво , както и съживяване на засегнатата от кризата индустрия и за тази цел една експортно ориентирана икономика , базирана на автомобили , камиони и локомотиви е вършела много добре работата си. Една такава политика предполага една балансирана външна политика насочена към разбирателство и промени във вътрешната политика с цел, режимът да е по приемлив от гледна точка на човешките права. Та ако веднъж е можел да проявил разум с цел по голяма гъвкавост , то вероятно и втори път би го направил , когато стане време за истинската му цел. Кой знае?

да човеко е прав това е опростена татра

Е на тая задна седалка Ева Браун изгуби девствеността си.

там само жената каучук може да загуби нещо;)

Щом е фашистки да го изгорят :)

внимаваите да не забравяте че дисаина е копие от разработка на чехки ингинеръ. хитлер ги пришпорва мастиитте ит те като типиччни чучомиги открадват от чехите. оргиналня чешки десигн е с тр фара (един в средата малко по високо). мрусните шфаби само това променят - махат средня фар

Може и да си принципно прав, но начина, по който се изразяваш, буди само негативизъм.

Нещо не се връзва - хем официално е именувана от Хитлер KdF, хем на снимките се вижда емблема на VW, което име било дадено след Втората световна война. Иначе въпросното чудо донякъде обяснява защо са толкова грозни и скучни и днешните ФолКЦвагени.

Прототипи на колата, носещи името "KdF-Wagen" (от немски: Kraft durch Freude "силата на радостта"), се появяват след 1936 г. Те били произвеждани в Щутгарт и още от началото носели отличителната заоблена форма и разполагали с въздушно охлаждан, задно-разположен четири цилиндров двигател. VW всъщност е една от многото програми KdF, сред които имало и дейности като разходки и излети. Префикса Volks ("Народен") не е прилаган само за автомобили, но и за много други продукти предлагани в Европа, като например радиоприемник с името "Volksempfänger". На 28 май 1937 г. е основана Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH (понякога съкращавана на Gezuvor). По-късно, на 16 септември 1938 г., е преименувана на "Volkswagenwerk GmbH". Както е видно, още от 1938 г. името е VW. Тази кола на снимките е 1943 г. Емблемата е правилна! Такава е оригинално. За справка има достътъчно информация!

... аз пък продавам... на лех валенса... първото полско фиaт4е...

Колата не струва 295000$, а се продава за толкова. Моля, правете разлика!!!