Aston Martin представи свръхмощен двигател

Дoĸaтo aвтoмoбилнaтa пpoмишлeнocт ĸoлeĸтивнo ce eлeĸтpифициpa, Аѕtоn Маrtіn плyвa cpeщy тeчeниeтo.

Обратно в новината

Коментари - Aston Martin представи свръхмощен двигател | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Аrѕ Тесhnіса cъoбщи, чe пpи 10 000 oбopoтa в минyтa мoщнocттa нa двигaтeля e 1000 ĸoнcĸи cили. Bъpтящият мoмeнт e 740 Nm, ĸoeтo изглeждa твъpдe cĸpoмнo,". 740 Nm е много сериозна стойност, особено в съчетание с максимална мощност от 1000 кс. И ако могат да оставят лукса на заден план и го монтират на спортно купе с крайно тегло да речем 1200 килца, то ще се получи нещо невероятно, разбира се с подобаващ разход на гориво. Но най вероятно ще бъде монтиран на автомобил някъде към 1.8-2 тона тегло.

Всъщност прогнозното тегло на Валкирията е 1050-1100kg. Вероятно е да избягат от тези килограми, но чак 1800 няма как да станат. А и целият замисъл на колата е друг, няма да е хиперлуксозно GT купе, каквито обикновено виждаме от Aston Martin.

Много мъдро баце... много.. ама: - мощността, или да си го кажем работата са тия киловати. А тя е е просто произведение от въртящият момент по оборотите.. - направи ли си нещо интересно.. ДА! Няма спор. но що не доразгласят колко живот има това нещо? не чувам предложения? В топ гиър сайта казаха - под 100 000км. Дори май и под 80 000км ще е живота на мотора! Ама то едва ли някой би бил го карал толкова.. Тоест, използвали са технология от формула едно а и живота му е горе долу същия. Цената на това нещо също ще е умопомрачителна. В каквото и да го поставят това, трябва подходяща кутия. Първо защото оборотите не са шега, и второ за такъв въртящ момент се иска подходящ редуктор.. И в крайна сметка каквото и да "изцедят" от тоя мотор, всеки електромотор ще го бие. А електрическите се развиват добре, без всякакви изгъзици по тях. - и не на последно място: ако някой е карал например от последните издания на тойота селика или японски мотоциклет е наясно с едно нещо: това за да се движи дори бавно, трябва да има обороти. Или става почти неизползваемо в града. Тоест, ще бъде един мотор, в една играчка която ще може да се кара само на писта. И ще е с цена колкото брутния продукт на половин източна държава. И? Кое реално му е "невероятното"? Невероятно нещо са направили хонда с 50сс3 четиритактов мотор, двуцилиндров отдаващ 17-20к.с за състезания.. това е фантастика. Иначе, отваряш тубата и гледаш едно грътско митсубиши ево от 2.0 работен обем надуто до 850-900к.с Пак над 9 000 оборота. И?