Компания със седалище в Мюнхен извлече изгода от силното слънце в Бавария това лято, за да тества финалния етап от разработването на зарядна система за своя автомобил Sion - изцяло електрическо соларно возило, което може да бъде презаредено, докато е шофирано, предаде Ройтерс.

Вижте как изглежда соларният автомобил >> >> >>


Германия изглежда няма да може да осъществи целта 1 милион електромобила да се движат по пътищата до 2020 г., но правителството оповести през април, че е готово да предостави подкрепа на компаниите, които произвеждат батерии за електромобили.

Основаната през 2016 г. Sono Motors разработва електромобила Sion, чиито слънчеви клетки са интегрирани в каросерията му. Той може да бъде зареден от конвенционални зарядни станции или други електромобили.

Производството му ще започне през втората половина на 2019 г. Компанията е получила над 6000 поръчки за новия си електромобил.

Sion ще е снабден с 330 слънчеви клетки, прикрепени към покрива, капака и страничните стени на каросерията, а батерийната система ще позволява да се изминат 250 км, преди да бъде презаредена.

"Колата е снабдена с нагревател под седалката, климатик, голяма инфоразвлекателна система, в която човек може да свърже интерактивно мобифона си. Това означава, че става въпрос за простичък автомобил, в който няма излишни неща", заяви съоснователят и изпълнителен директор на компанията Лаурин Хан.