Първоначалната причина била, защото електромобилът заемал точно определено място на паркинга пред кооперацията - иначе зареждането му било невъзможно.

Игор Григориевич от руския град Красноярск решил да се откаже от електромобила заради ежедневните разправии с комшиите, които изобщо не споделяли ентусиазма му от ниските експлоатационни разходи, разказва "За Рульом", цитиран от факти.бг.

Игор купил употребявания Leaf на търг за 350 000 рубли (€5 075). С доставката, инсталирането на задължителната за Русия навигационна система ГЛОНАСС и съпътстващите разходи цената на електромобила се закръглила на 500 000 рубли (€7 250), но въпреки това гордият собственик бил доволен от придобивката си.

За да зарежда батерията, сръчният мъж изтеглил кабел от апартамента си на 12 етаж. Оформил паркомястото с преграда, на която закачил бележка с извинение и молба към съседите да не го заемат, тъй като автомобилът му не може да се зарежда другаде в целия Красноярск, където няма нито една зарядна станция.

Проблемите на Игор обаче започнали, когато публикувал в интернет обзор на Leaf, озаглавен "Харча седем пъти по-малко за колата".

След публикацията му завалели жалби от съседите и в крайна сметка мъжът бил задължен да демонтира съоръжението едва 2 седмици след покупката.

В крайна сметка Игор трябвало да продаде спешно електромобила си с 10% загуба. С парите си купил Toyota Prius, която не се нуждае от контакт за зареждане на батериите.