Отгоре на всичкото батериите му са по-компактни и от ръчен багаж за летище и са качени на малки колелца, така че като паркирате колата си, ги сваляте и ги качвате в офиса, където да ги включите в контакта, за да се зареждат до свършването на работния ден.
Въпреки че изглежда толкова малко, това МПС е двуместно, при това за разлика от Twizy при него пътникът и шофьорът пътуват редом един до друг, а не един зад друг.
Двигателите са два 100-процентово електрически, безчеткови, монтирани в двете задни колела. Трансмисия няма, което намалява масата, а и разходите по поддръжка. Има си и лост „Boost“, за допълнително ускорение при потегляне или при тръгване под наклон.
Birо Personal Electric Vehicle е с четири дискови спирачки, а тръбната му рама е изработена от 3-милиметрова стомана. Страничните врати, направени от поликарбонат, подглавниците и подлакътниците от двете страни осигуряват комфорт в малката кабина, в която има 345-градусов обзор.
Покривът и задното стъкло се отварят, а вратите се демонтират, ако искате да се възползвате от „безплатния“ климатик при хубаво време. Каросерията се предлага в пет основни цвята, като допълнително като опция можем да избираме между още седем специални.

Aгенция Speed-Press