Ford

Вносител FORD

Мото-Пфое ЕООД

Мото-Пфое ЕООД е основана на 26 юли 1991 г като ООД с равни дялове между държавната тогава Мототехника и Hugo PFOHE GmbH, Хамбург. Фирмата е официален представител на Ford, Volvo и Jaguar у нас. Започва с продажбата на употребявани автомобили в скромен магазин на бул. Христо Ботев в столицата, а ремонтите и продажбата на резервни части се осъществява под покрива на тогаващния АС Дружба. Фирмената мрежа от 13 представителства в 12 града на страната се изгражда до края на 1995 г. - стремежът е географски равномерно да се обхване цяла България в името на удобството на всички клиенти на Ford у нас.
През 1994 г автомобилният производите Jaguar Cars LTD възлага на Мото-Пфое ЕООД представителство у нас на автомобилите, удостоени с честта да носят гербовете на английската кралска фамилия, а през януари 2000-а година Volvo Car Corporation поверява на фирмата интересите си в България.
През 2001 година Мото-Пфое ЕООД празнува десетия си рожден ден и прави равносметка на изминалия период- същевременно кратък и интезивен. За 10 години фирмата продава близо 12 500 нови автомобила Ford, непрестанно обогатява гамата от предлагани услуги, много често поставя жалоните на бранша в България. Същата година е свързана за Мото-Пфое ЕООД и с още една кръгла годишнина - 90 години официално присъствие на Ford в страната ни.

Официален сайт:
www.ford.bg


Шоурум Ford