Германската марка Opel разкри три важни етапа, които предстоят през 2024 г. Главният изпълнителен директор на марката Флориан Хютъл ги обяви на конгреса на в Берлин.

През 2024 година Opel ще чества своя 125-годишен юбилей, свързан с производството на автомобили и ще предложи поне един електрически модел с батерии във всяка автомобилна линия.

Opel Astra Electic

Снимка: Opel

Очакват се два нови модела, които ще бъдат представени и които ще са наследници на Crossland и Grandland. Те ще се предлагат с електрическо задвижване с батерии, с което ще завършат пълното електрифициране на портфолиото на германската марка.

Новият Opel Grandland ще се произвежда в завода в Айзенах в Тюрингия и ще се базира на иновативната платформа на Group STLA Medium.

Opel Corsa Electric

Снимка: Opel

"През 2024 г. не само ще отбележим важна годишнина на компанията - 125 години от автомобилното производство, но ще продължим да се утвърждаваме следвайки плана за трансформация на автомобилната индустрия, допълвайки нашата електрифицирана гама с изцяло електрическите наследници на Crossland и Grandland. Пътят, който следваме, и наша цел е, да предоставим достъпна мобилност, неутрална по отношение на въглеродните емисии", заяви Хютел.

Флориан Хютъл - главен изпълнителен директор на Opel

Снимка: Opel