Шведската компания Volvo Cars пусна нов вариант на един от своите най-продавани кросоувъри специално за американския пазар. Новата версия на луксозния SUV се нарича XC60 Black Edition и привлича вниманието с преобладаващ черен цвят на екстериора и интериора.

Вижте как изглежда новата версия Black Edition на Volvo XC60  >>  >>  >>

Новата версия Black Edition се предлага само за най-високото ниво на оборудване Ultimate и съчетава черен екстериорен цвят Onyx с многобройни ексклузивни черни детайли, включително лъскаво черно лого, надпис Volvo и уникални 21-инчови черни алуминиеви джанти с пет двойни спици за спортен и елегантен вид на XC60.

Снимка: Volvo

Новото Volvo XC60 Black Edition ще бъде налично за поръчка съвсем скоро, като доставките ще започват в началото на 2024 г. Второто поколение на Volvo XC60 беше обявено за "Световен автомобил на годината" за 2018 г. и се превърна в любим модел сред онези, които ценят сдържания лукс на скандинавския дизайн.

Снимка: Volvo

В допълнение към черната облицовка на тавана в антрацитния интериор на Black Edition, клиентите ще имат избор между две опции за първокласна тапицерия на седалките - със спортни седалки от кожа Nappa с вентилация или от кожа Nappa и текстил. И двете тапицерии осигуряват изискано и динамично усещане в кокпита на XC60.

Всеки интериор ще бъде допълнен от контрастен метален мрежест алуминиев декор, кристален селектор на автоматичната трансмисия за превключване на скоростите от Orrefors и 12,3-инчов цифров дисплей за водача с вградени функции на Google.

Снимка: Volvo

Шведската марка за луксозни автомобили Volvo ще предложи две опции за хибридно задвижване с изключителни възможности. Новото XC60 Recharge Black Edition T8 включва популярното plug-in хибридно задвижване на компанията, което предлага перфектния баланс между динамика, производителност и горивна ефективност чрез комбиниране на 4-цилиндров двигател с турбокомпресор с мощност 312 к.с. и електромотор с мощност 143 к.с.

Благодарение на батерията с високо напрежение с капацитет 18,8 кВтч, водачите на новото XC60 Recharge Black Edition T8 могат да изминат до 56 км напълно електрически пробег в режим Pure.

Снимка: Volvo

Новото Volvo XC60 B5 AWD Black Edition ще използва меката хибридна технология на Volvo Cars, която съчетава както традиционен двигател с вътрешно горене и електрически интегриран стартер-генератор, за да минимизира емисиите на въглероден диоксид и да подобри икономията на гориво, като същевременно предоставя на клиентите реални ползи от производителността, без изобщо да се налага да се зарежда в контакта.