Японската компания Toyota разкри как ще изглежда новият бъдещ електрически кросоувър за Европа с представянето на концепцията Urban SUV. Концептуалният автомобил беше представен на годишния форум Kenshiki на компанията в Брюксел. Прототипът загатва за производствена версия на ново специално електрическо превозно средство, планирано за пускане на пазара през 2024 г.

Вижте новия електрически Urban SUV Concept на Toyota   >>  >>  >>

Новият модел ще бъде най-компактният и достъпен електромобил в планираната гама от шест електрически модела и ще се конкурира в B-SUV сегмента, който Toyota прогнозира, че ще бъде един от най-големите пазари за електромобили в Европа. Размерите на новия Urban SUV Concept са дължина 4,30 метра, широчина 1,82 метра и височина 1,62 метра.

Снимка: Toyota

Toyota вече се радва на известност в B-SUV сегмента с хибридния модел Yaris Cross, който е най-продаваният кросоувър в своя клас. Компанията използва този опит в разработването на автентичен електрически SUV, който има гъвкав интериор и отговаря на приоритетите на европейските клиенти. Той ще осигури качеството, издръжливостта и надеждността, които са отличителни белези на марката Toyota.

Новата Toyota Urban SUV Concept има автентично присъствие, с компактна каросерия, разположена върху здрави рамене и висока позиция на шофиране. Пространството е увеличено максимално с гъвкав интериор, който може лесно да се адаптира, за да даде приоритет на пътническото или товарното пространство според нуждите.

Снимка: Toyota

За новия Urban SUV компанията Toyota ще предложи задвижване както с предно предаване, така и на всички колела AWD, което е ключова част от продуктовата ДНК на марката. Производственият модел ще предлага избор от две опции за батерии. Клиентите ще могат да избират между батерии с различен капацитет, за да отговарят на техните нужди и приоритет за достъпност или пробег.