M6 GranCoupe има агресивен боди кит с нова предна броня, ревизирани странични прагове и заден дифузьор от въглеродни влакна. Има също така и покрив от същия материал, оборудване Shadow Line, спортна изпускателна система с четири ауспуха и 20-инчови лети джанти.
Вижте снимки >>
Интериорните промени са ограничени, но моделът е добре оборудван с кожени седалки Merino, "M" волан, светещи табели на праговете и таван от алкантара. Опциите включват "М" мултифункционални седалки, GPS навигация и аудио система Bang & Olufsen.
Мощността се осигурява от 4.4-литров V8 туин-турбо двигател, който развива 560 к.с. и 680 Нм въртящ момент. Той е свързан със 7-степенна "M" трансмисия с двоен съединител, която позволява на колата да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди и да достигне електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч или 305 км/ч с пакет "M Driver". Средният разход на гориво е 9,9 л/100 км с емисии на CO2 от 232 г/км.
Освен с мощен двигател, M6 е оборудван със спортно окачване, ревизирана кормилна система и активен диференциал "M". Клиентите могат да поръчат карбоново-керамични спирачки, които имат "по-голяма устойчивост на топлина, по-ниско тегло и изключителна устойчивост на износване".
M6 GranCoupe ще влезе в продажба в Германия през май и цените започват 128 800 евро (с ДДС). Продажбите в САЩ са предвидени за началото на следващото лято.