Обновеният модел бе първоначално представен на автомобилното изложение в Ню Йорк и има зловещ стайлинг, който успява да бъде едновременно елегантен и агресивен. Освен, че изглежда фантастично, колата има олекотени компоненти, включително преден капак, покрив и заден спойлер от въглеродни влакна.
Вижте снимки >>
Докато екстериорът има еволюционен дизайн, то кабината е на светлинни години напред от своя предшественик, тъй като разполага с висококачествени материали и приятен дизайн. Отличителните акценти включват кожени състезателни седалки Sabelt, цифрово табло и информационно-развлекателна система с 8.4-инчов екран Uconnect.
Мощността се осигурява от 8,4-литров V10 двигател, който произвежда 649 к.с. и 814 Нм въртящ момент. Той е свързан 6-степенна ръчна трансмисия, която позволява на спортната кола с тегло 1521 кг да ускорява от 0 до 100 км/ч за под 4 секунди и да достигне максимална скорост от 331 км/ч. 
Цените на новия Viper започват от 97 395 долара, а желаещите да притежават Viper GTS ще трябва да се бръкнат за 120 395 долара.