През миналата събота, на 29 юни, екипът на компанията "София Франс Ауто" участва в Националния ден за безопасността на движението по пътищата, организиран от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата". Събитието се проведе на столичния площад "Александър I Батенберг". С близо 30 игри, викторини и демонстрации, целта на събитието беше да привлече вниманието върху отговорността на всеки за сигурността ни на пътя.

MINI Cooper SE, Jeep Avenger и Peugeot E-3008

Снимка: СФА

В партньорство с професионалната гимназия по транспорт "Н.Й. Вапцаров", гр. Сливница и техните инструктори по кормуване, в рамките на събитието екипът на "София Франс Ауто" запозна аудиторията от подрастващи с най-важните правила за движение по пътищата, а продуктовите специалисти на компанията представиха съвременните системи в новите електрически автомобили Jeep Avenger, Peugeot E-3008 и MINI Cooper SE, които помагат на водача, грижат се за сигурността на пътниците и предпазват пешеходците.

Peugeot E-3008

Снимка: СФА

Високите температури през съботния ден не повлияха на интереса към събитието, който се запази голям от началото до края. Посетителите на щанда на "София Франс Ауто" тестваха знанията си, отговаряйки на въпроси от правилника за движение по пътищата срещу брандиран подарък. Желаещите можеха да изпробват и уменията си за маневриране и паркиране на заден ход на обособено от "Инса Ойл" трасе , като за целта разполагаха с предоставен от "София Франс Ауто" автомобил Opel Corsa.

Opel Corsa

Снимка: СФА

Участието на "София Франс Ауто" в Националния ден за безопасността на движението по пътищата е поредната инициатива на компанията, насочена към сигурността ни на пътя. Преди няколко седмици служители на "София Франс Ауто" със съдействието на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" изградиха образователно трасе върху детска площадка в район "Слатина", на ъгъла на ул. "Кадемлия" и ул. "Велчо Атанасов".

Снимка: СФА

Изрисуваната от доброволците комуникационна мрежа от училище, паркинг, улици, кръстовища и велосипедна алея ще запознава децата с правилата за движение по улиците и с регулирането на движението. Като компания в автомобилния сектор, "София Франс Ауто" е ангажирана с инициативите за безопасността на пътя и се стреми чрез личен пример да допринесе за образоването на обществото, включително и на най-уязвимата група - децата.

Снимка: СФА

Групата "София Франс Ауто" е в автомобилния бранш повече от 30 години. В нейната структура влизат SFA Automotive - официален вносител на Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel, Alfa Romeo, Jeep, FIAT и Abarth за България, както и оторизиран дилър на пикапите Isuzu, "Ауто Бавария" - най-големият дилър на BMW, MINI и BMW Motorrad у нас, "Италия Моторс" - вносител на мотоциклетните марки Vespa, Piaggio, Aprilia и Moto Guzzi, "Исубус" - официален представител за страната на автобусите Isuzu.

Търговската и сервизна мрежа на представляваните от SFA марки наброява над 40 дилърства в страната, от които 10 са обединени под марката SFA Retail. Компанията предлага и разнообразие от съпътстващи продукти и услуги - собствен лизинг чрез "Лизингова къща София Лизинг", различни видове застраховки от SFA Broker, употребявани автомобили чрез SFA Occasion, логистични дейности от SFA Logistics и отдаване на коли под наем от LION Renr-a-Car.