Испанската марка SEAT, част от Volkswagen Group, празнува 40-ата годишнина на модела Ibiza с лимитирана серия, наречена Anniversary. Наречен на остров Ибиса, SEAT Ibiza се превърна в най-емблематичният модел на марката. Той беше повратна точка за успеха на компанията, от който за пет поколения от 1984 г. насам са продадени над 6 милиона автомобила. SEAT Ibiza положи основите на историята на успеха на SEAT, превръщайки се в най-продавания модел на марката.

Първото поколение на SEAT Ibiza беше и първият автомобил, разработен от испанската марка без помощта на технологичен партньор, черпейки от вътрешния опит и този на партньорите Giugiaro за външния дизайн, Karmann за интериорния дизайн и Porsche за задвижването. От въвеждането си през 1984 г. SEAT Ibiza се превърна в еталон на пазара, като същевременно проправи пътя за успеха на SEAT, докато работи за развиване на позицията си на глобална компания, доставяйки превозни средства на пазари по целия свят.

Снимка: SEAT

"Успехът на емблематичната Ibiza означаваше, че някои страни признаха автомобила дори преди марката. Марката SEAT в момента има най-добрата продуктова гама в своята история и сега е по-силна от всякога", каза изпълнителният директор на SEAT Уейн Грифитс. "С нормализирането за снабдяване с полупроводници продажбите са нараснали с 24% през 2023 г., достигайки 288 400 доставени автомобила", допълни Грифитс.

Снимка: SEAT

Юбилейният SEAT Ibiza Anniversary Limited Edition ще бъде пуснат на пазара през първото тримесечие на 2024 г. и ще включва ново оборудване и цветове. Новият SEAT Ibiza Anniversary Limited Edition ще включва ново оборудване и цветове, както и нови лети джанти и дизайнерски елементи. Външният дизайн на автомобила се възползва от ексклузивния сив цвят на каросерията Graphene и сиво Cosmo на 18-инчовите алуминиеви джанти, както и открояващото се лазерно лого Anniversary Limited Edition на B-колоната на автомобила.

Интериорът получава нов привкус с въвеждането на ексклузивни текстилни седалки тип корито, даващи на предните пътници ново ниво на динамика и комфорт, ново матово тъмно алуминиево покритие за вратата и конзолата, както и лазерно лого Anniversary Limited Edition на прага.

Снимка: SEAT

Снимка: SEAT

Снимка: SEAT

Снимка: SEAT