През 1961 година Renault 4 прави революция на автомобилния пазар и достига статус на автомобилна икона. Това е първият семеен автомобил на Renault с монтиран отпред двигател и без трансмисионен тунел, така че да се постигне равен под. Той се превръща в идеалния просторен и функционален автомобил за шофиране в града и страната, през делнични и почивни дни, за пътуване до работа и за семейна ваканция. Това е автомобил на своето време и място, който се вписва идеално в едно променящо се общество. Превръща се в тотален хит и става предпочитан автомобил в повече от 100 държави, а марката произвежда над 8 милиона броя от Renault 4.

Renault 4 (1961)

Снимка: Renault

Подобно на своя предшественик, новото Renault 4 E-Tech electric е универсален автомобил, който също като него отговаря на времето си. Той е изцяло електрически, мигновено привлекателен и актуален. С дължина 4,14 метра, новият модел е чудесен спътник от B-сегмента, като се нарежда над дългото 3,92 метра Renault 5. Използва същата платформа AmpR Small, чиято основа е проектирана за най-доброто в класа вътрешно пространство и безкомпромисни пъргавина и комфорт.

Renault 4 E-Tech electric

Снимка: Renault

Новото Renault 4 E-Tech electric ще се произвежда в Мобьож, Франция и ще пристигне в дилърствата през 2025 г. като перфектният и стабилен електрически автомобил за семействата. Сега Renault разкрива няколко изображения на екстериорния дизайн на новото Renault 4 E-Tech electric, улавящи неговата харизма и експертна комбинация от класа и удобство. Официалното представяне на новото R4 ще се състои на 14 октомври по време на автосалона в Париж.

Renault 4 E-Tech electric

Снимка: Renault

Новото Renault 4 E-Tech electric е компактен и практичен автомобил като своя съименник и достатъчно просторен и функционален, за да отговаря на всички нужди. Осветената решетка и сгъваемият текстилен покрив са две от новите отличителни черти, които бележат характера, модерното излъчване и оригиналността на този автомобил.

Изтеглената решетка съдържа прецизен, непрекъснат осветен ръб, обграждащ кръглите LED фарове, разположени в двата края. Новото Renault 4 E-Tech electric е първият автомобил на френската марка, който разполага с емблема с осветление в центъра - незабавно напомняща за предшественика от 60-те години, но с технологична, модерна и оригинална аура.

Renault 4 (1961)

Снимка: Renault

Емблематичното число 4 с меки отблясъци на задната врата заменя името на автомобила. Много от нас помнят кръглите задни светлини на 4L, оформени в три части. Те отново са там и отново са вертикални, но изпълнени с днешните технологии и обновени в съзвучие със съвременната естетика. Те подчертават отличителната индивидуалност на Renault 4 E-Tech electric, а гланцираният черен контур добавя нотка изтънченост.

Renault 4 E-Tech electric

Снимка: Renault

Новото Renault 4 E-Tech electric отново съдържа характерните трапецовидни малки задни стъкла, прецизно разположени над задните колела и разширяващи страничните стъклени повърхности - един от незабавно разпознаваемите отличителни белези на оригиналното Renault 4.

Renault 4 E-Tech electric

Снимка: Renault

Напомняйки пластмасовите протектори на по-новите поколения 4L, профилните стени на Renault 4 E-Tech electric съдържат три успоредни линии, изпъкващи от каросерията. Размерът им е точно колкото е необходимо, за да оформи профила на автомобила. Оригинален стикер, разположен от двата края на предното стъкло до арките на колелата, загатва за характерните предни калници на оригиналното Renault 4.

Renault 4 E-Tech electric

Снимка: Renault

Невъзможно е да се пропусне препратката към формата на покрива на оригиналното Renault 4. Спойлерът във външния край на покрива добавя ярък щрих към силуета на автомобила. Ъгълът на задната врата, която завършва с изненадващо нисък праг на товарене, е една от отличителните характеристики на Renault 4 E-Tech electric.

Renault 4 E-Tech electric

Снимка: Renault

Хромираните брони и гумените буфери от 60-те години на миналия век са изчезнали, но предната и задната броня съдържат вертикални протектори в знак на почит към оригиналното Renault 4. В някои от версиите на Renault 4 E-Tech electric можете да пътешествате и вятърът да гали косите ви, точно както в някои от версиите на неговия съименник. Текстилният покрив се отваря широко и усещането за свобода е несравнимо.

Renault 4 E-Tech electric

Снимка: Renault