В пет дневното автомобилно събитие Премиум Рали София - Свети Влас екипажите преминаха през редица спортни изпитания, а професионален съдийски екип оцени представянето им. На Летище Бършен участниците премериха сили на драг като след оспорвана битка двете най-бързи коли бяха Porsche 911 Turbo S.

Вижте снимки от финала >> >> >>

На спортното изпитание "Точна езда" освен шофьорски умения се демонстрират и добри навигаторки способности за правилно изчисляване на точното време за преминаване през предварително зададени координати на картата по маршрута. В този етап победата грабна отборът на тунингованото до 740 к.с. BMW M4.

Снимка: Премиум Рали София – Свети Влас

 

Финалът на спортната част от Премиум Рали София-Свети Влас се проведе на пистата на Формула 1 Хунгароринг, където най-бърз беше отборът с Ferrari Pista постигнал време за обиколка 01:59,215. Плътно зад тях се нареди отборът с Porsche 911 Turbo S в забележителен цвят Маями Блу с време 01:59,566. Заедно с тези изпитания, участниците събираха допълнителни точки преминавайки часови контроли, разположени по маршрута на Ралито.

Големият победител с общ брой точки 167 е отборът на Х.Т. и Т.Т. с Ferrari Pista. На второ място само с две точки разлика - 165, се класира отборът на А.Г. и Н.П. с Porsche 911 Turbo S. Третото място грабнаха Д.Н. и П. Н. с тунингована версия на BMW M4 и общ брой точки 152. Генералният спонсор на събитието "Примекс - Гуми и Сервиз" и Michelin зарадваха всички финалисти със специални награди. Комплект гуми по избор получават победителите в Сезона 2023, 50% отстъпка за комплект гуми отиват при класирания на второ място отбор, а 30% намаление получава почетното трето място.

Снимка: Премиум Рали София – Свети Влас

Хиляди посетители се събраха да се насладят на мощните звуци на едни от най-атрактивните автомобили пред хотел Маринела в ранните обедни часове в петък, а малко след това участниците се отправиха към парка на Летището.

Зрелищният спектакъл на спортните коли зарадва всички фенове на високите скорости като даде старт на София Мото фест и Sofia Festival of speed, заставайки зад Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите - "Да! За живот!". Заедно с партньорите на Ралито от efbet бяха раздадени бонуси на пълнолетните посетители в специална игра.

Снимка: Премиум Рали София – Свети Влас

В съботния ден Ferrari California T, Rolls Royce, AMG GT R, Ferrari 812 Superfast, Lamborghini Huracan Spyder LP 610, Ferrari Pista, Lotus, Lamborghini Aventador, Ferrari 458, Ferrari Roma, последният модел на AUDI R8 Performance, Porsche 911, MB Brabus 900 GT 63S AMG със своите над 900 к.с. и всички останали автомобили, част от Ралито, събраха погледите на тълпата и наситиха въздуха с много адреналин и мощен шум на двигатели на първото автомобилно събитие в перлата в съседна Сърбия - Белград Уотърфронт.

Следете в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм на Премиум Рали София - Свети Влас ексклузивните кадри от събитието, чийто генерален спонсор са "Примекс - Гуми и Сервиз", с ексклузивното участие на Michelin.

Dir.bg e медиен партньор на събитието.

Снимка: Премиум Рали София – Свети Влас

За Премиум Рали София - Свети Влас 

Премиум Рали София - Свети Влас е единствен по рода си клуб на Балканите, който успешно съчетава мощни и атрактивни автомобили, опознаване на нови уникални дестинации, както и нощния живот в едни от най-емблематичните клубове в страната и чужбина.

Вече 11 поредни години събитията привличат интереса на малки и големи, изпълнени с незабравими изживявания, много адреналин и бензин в кръвта. В последните години в програмата на Премиум Рали София - Свети Влас са включени писти на Формула 1, които се намират в Европа, и където участниците има възможност да се насладят на възможностите на техните автомобили.

Ежегодно на събитията с публика събират повече от 80 000 посетители и фенове на мощните автомобили и над 400 000 онлайн зрители.

Премиум Рали София - Свети Влас, съвместно с Министерство на вътрешните работи на България, всяка година дава своя принос към каузата "Толерантност на пътя", както и към ред други благотворителни акции.