Французите от Peugeot разкриха профила на новото 3008, като част от операцията #Camocatch, която включва широката общественост в лансирането на новия електрически кросоувър E-3008.

Снимка: Peugeot

Това лято Peugeot предизвиква всички да снимат модела по време на финалните му тестове. Късметлиите ще имат възможността първи да седнат на волана. С новия изцяло електрически фастбек модел E-3008, Peugeot демонстрира своите последни иновации в областта на задвижването на ток.

Обикновено прототипите са скрити и далеч от общественото внимание, докато новото Peugeot E-3008 е показано пред широката публика във фазата преди официалното му представяне през септември.

Снимка: Peugeot

Както се вижда на снимките, новото Peugeot 3008 е със значително променена форма на профила си. Освен това френският кросоувър ще бъде и първият модел на марката, изграден на новата платформа за електрически автомобили STLA Medium.

Премиерата на новото Peugeot E-3008 ще се състои през септември на автомобилното изложение IAA Mobility 2023 в Мюнхен, а продажбите му ще стартират преди края на годината.

Неотдавна Peugeot публикува първите официални снимки на интериора на третото поколение на 3008. Снимките показват интериора на електрическата версия Peugeot E-3008.

Снимка: Peugeot

Новото Peugeot E-3008 ще бъде първият модел на марката, който ще получи новия интериор i-Cockpit. Той включва огромен 21-инчов извит панорамен екран с висока разделителна способност, който обединява проекционен дисплей и централен сензорен екран. Инструментите са поставени високо, а компактният волан е скосен отгоре и отдолу.

Снимка: Peugeot

Огромният 21-инчов плаващ екран в новия i-Cockpit е подсилен от амбиентно осветление, което се простира по цялото арматурно табло и панелите на вратите. Облицовката е от естествен алуминий и може да се персонализира в осем различни цвята.

В новия кокпит скоростният лост е премахнат и е заменен със селектор с позиции P, R, N и D вдясно от бутона за стартиране на таблото. Това води до увеличаването на повърхността на подложката за безжично зареждане на смартфон.

Снимка: Peugeot

Електрическото Peugeot E-3008 ще се предлага в три различни версии с предно предаване и задвижване на четирите колела. Освен електрическата версия ще има и бензинови, и хибридни модификации.