Volkswagen представи първите снимки на все още камуфлажната комби версия на изцяло електрическия топ модел ID.7 и в същото време представя новото име - ID.7 Tourer. Новият модел с много пространство и висока енергийна ефективност трябва да бъде пуснат в Европа през 2024 г. Volkswagen ще разкрие окончателния дизайн на ID.7 Tourer през следващите месеци.

Volkswagen е един от най-успешните производители на комбита в света. Повече от 60 години съществуват практичните модели, които досега се наричаха Variant или Shooting Brake, в случая с Arteon. С новия ID.7 Tourer марката предоставя първи поглед към първото си изцяло електрическо комби, което ще дебютира през 2024 г.

Снимка: Volkswagen

Новият Volkswagen ID.7, който вече беше представен и в момента пътува към дилърите на Volkswagen в Европа, има изключително добра аеродинамика с коефициент Cd от 0,23. Стойността на Cd на ID.7 Tourer е почти същата: 0,24.

Новият ID.7 Tourer все още е в есенен камуфлаж, в съответствие със сезона. Елегантният и мощен дизайн на удължената версия комби се долавя много добре, въпреки уникалния камуфлаж. Покритието е базирано на многослойната боя на модела ID.7, както беше разкрит от Volkswagen на изложението CES в Лас Вегас по-рано тази година.

Снимка: Volkswagen

Във висококачествения интериор има много място, благодарение на късите надвеси и дългото междуосие. Ако на борда има пет човека, може да бъде наличен обем на багажника до 545 литра, натоварен до височината на облегалката на задната седалка. Ако задните седалки се сгънат, обемът на дългото почти 2 метра товарно пространство може да нарасне до 1714 литра.

Снимка: Volkswagen

Като всички модели на семейството ID., новата форма на каросерията на ID.7 е базирана на платформата MEB на Volkswagen Group. Предимствата на модулната система с къси надвеси и дълго междуосие са от полза за интериора. Резултатът е елегантна пълноразмерна версия комби с особено щедро усещане за пространство и увеличен обем на багажника.

Подобно на ID.7, новата версия ID.7 Tourer ще се произвежда в завода на Volkswagen в Емден. След ID.4, новият ID.7 е вторият модел на Volkswagen, базиран на платформата MEB, който ще се произвежда в северозападна Германия.