Land Rover се подготвя за нова ера, тъй като компанията е готова да пусне първия си модел с нулеви емисии с марката Range Rover. Новият Range Rover Electric ще бъде представен през 2024 г. и ще бъде пуснат в продажба през втората половина на годината като модел за 2025 г.

Land Rover вече отвори списъка на чакащите за бленувания Range Rover Electric, преди официалните поръчки да бъдат отворени за клиенти. Желаещите да се включат в списъка на чакащите за Range Rover Electric, ще имат възможността да са сред първите, които ще направят предварителна поръчка през 2024 г. и да получават актуализации за този емблематичен нов Range Rover.

Снимка: JLR

За момента компанията Land Rover показа входа за зареждане, плъзгащия се капак, който скрива зоната за зареждане, отбелязвайки че производителността, която ще предложи, е сравнима с тази на една от версиите, задвижвани от двигателя V8 на флагманския модел.

Това означава, че новият Range Rover Electric ще бъде със задвижване на четирите колела и два електрически мотора от ново поколение, способни да доставят над 600 к.с. За автономността му все още не се знае нищо, дори капацитетът на батерията, вградена между осите на платформата MLA, на която е базиран изцяло електрическия луксозен SUV.

Снимка: JLR

Компанията Land Rover залага на нови технологии за електрификация и задвижване за своите бъдещи модели. В момента британците работят върху прототипи на новия Range Rover Electric, подобрявайки неговата динамика на шофиране, която според тях няма да бъде повлияна от електрическия му статус. Това означава, че моделът ще запази своя офроуд характер и дълбочина на газене до 850 мм, като в същото време ще се отличава с невероятна тишина в купето.

След година на виртуални разработки, обхващащи здравината на предната част, анализ на системите, отчитащи изискванията на шасито и виртуално газене със скорост до 50 км/ч, бяха създадени първите физически автомобили. Прототипите на новия Range Rover Electric вече преминават серия от тестове, които, както обикновено се провеждат в световен мащаб, от Швеция до Дубай, излагайки автомобилите на температури в диапазона от -40 до +50 градуса по Целзий.

Снимка: JLR

Всъдеходите се шофират при екстремни условия на горещ асфалт, дюни, сняг, като се пресъздава всяка възможна ситуация, демонстрирайки тяхната производителност, здравината на системата за електрическо задвижване, издръжливостта на батерията и целостта на шасито, и динамиката на автомобила при термично понижение, за да се потвърдят възможностите му при всякакви температури, условия и всеки терен, както и газене във водно препятствие с дълбочина до 850 мм.

Първият изцяло електрически автомобил на Range Rover ще усъвършенства характеристиките си за модерен лукс. Неговият образцов британски дизайн остава отличителен и непоклатим, а иновативната му конструкция гарантира, че технологиите за теглене, газене и проходимост на всякакъв терен надминават всеки друг луксозен електрически SUV.

Снимка: JLR

Инженерите са на път да конструират най-тихия и изтънчен Range Rover, създаван някога, с уникална конфигурация на активната система за шумопотискане и звуков дизайн, плюс нива на комфорт в купето, осигурени от неговите електрически основи, за спокоен и модерен лукс. Дългоочакваният Range Rover Electric е с изумително модерно излъчване, постигнато чрез познатия дизайн на Range Rover и с изтънчени елементи, загатващи за неговото изцяло електрическо задвижване.

Range Rover ще предложи на бъдещите клиенти безпроблемно изживяване като собственици на електрически автомобил с лесно зареждане, енергийни партньорства, актуализации на софтуера по въздуха и интелигентни технологии за максимално увеличаване на пробега, както и 800-волтовата архитектура за бързо зареждане на обществените станции.

Снимка: JLR

Range Rover Electric ще се произвежда в завода в Солихъл, Обединеното кралство, след откриването на съоръжение за елементите под каросерията на стойност 70 милиона паунда. Батериите и електромоторите ще се сглобяват в новия център за производство на електрически задвижващи агрегати на JLR в Улвърхамптън, Обединеното кралство.

Новият Range Rover Electric ще се впише в гамата редом до настоящите хибридни и plug-in хибридни модели, предлагайки широки възможности за посрещане на нуждите на клиентите на марката.