Официалният вносител на Subaru за България - "Subaru Италия", ще представи изцяло новия модел Forester като премиера за България на Автомобилен салон София 2024. Почитателите на японската марка ще имат възможността да се запознаят отблизо с новото шесто поколение на модела Forester на щанда на Subaru в столичния "Интер Експо Център" между 18 и 27 октомври тази година.

Вижте как изглежда новото Subaru Forester  >>  >>  >>

Първото поколение на Forester е представено през февруари 1997 г. и се превръща в ключов модел в гамата на Subaru с над 5 милиона продадени автомобила в световен мащаб за последните 27 години. Изцяло новият Forester запазва наследството на този функционален кросоувър, който може да ви отведе навсякъде и по всяко време.

Снимка: Subaru

Новото поколение на Subaru Forester е основно променено, за да изрази по нов начин своите динамични качества и способностите да достигне до всяко място и при всякакви метеорологични условия. За целта е използвана по-изчистена и ясна стилистика. Моделът предлага подобрена управляемост и способности при движение по пресечен терен и предоставя тези свои възможности в по-зрял, изтънчен и изискан дизайн.

Външният дизайн на новото Subaru Forester е със значително променена стилистика. Предната част се отличава със силна хоризонтална линия, свързваща решетката с предните светлини, създавайки внушение за по-широк външен вид. Тънките светлини и затъмнени контурни повърхности и придават по-изострен, свеж и модерен вид.

Снимка: Subaru

С калници с широки мускулести форми, страничните части на автомобила формират изпъкнала линия, преминаваща отпред назад и подчертаваща дължината му, докато високо позиционираната линия на задната част свързва задните светлини. Капакът на багажника има повдигната позиция и осигурява повече вътрешно пространство.

Интериорният дизайн на новия Forester е подобрен с използването на 3D детайли, с което се създава силно изразена хоризонтална линия през салона. Непрекъснатите контури преливат от арматурното табло към вратите, за да подобрят простора на интериора. Трапецовидното напречно сечение на арматурното табло и облицовката на вратите допълнително допринасят за високото качество на интериора.

Снимка: Subaru

Изцяло новият Forester се отличава и с подобрени динамични характеристики на пътя. Той съчетава уникалната симетрична и винаги активна система за задвижване на всички колела на Subaru с оптимизирана версия на меката хибридна система e-Boxer. Технологията регулира разпределението на мощността с различен дял на двигателя и електрическия мотор, с цел максимална ефективност и намален разход на гориво. Усъвършенствана е и системата X-Mode, а пътният просвет от 220 мм е водещ за класа.

Снимка: Subaru

Изцяло новият Forester е оборудван с нови авангардни технологии за безопасност, базирани на цялостната философия за безопасност на Subaru. Усъвършенстваната технология EyeSight Driver Assist включва широкоъгълна монокулярна камера, преден радар и електрически усилвател на спирачките с подобрен капацитет и предлага 15 функции, включително пет нови.

Новото Subaru Forester осигурява оптимизирани нива на обзор и видимост във всички посоки, а благодарение на новия дизайн и новите технологии са намалени размерите на слепите зони. С над 90 награди за безопасност в световен мащаб, Forester продължава да бъде защитник на визията на Subaru за 2030 г. за пътувания без инциденти.

Снимка: Subaru

Системата за наблюдение на водача (DMS) е подобрена с добавянето на три нови функции. DMS предлага и допълнително удобство, като разпознава регистрирания водач и автоматично прилага персонализираните настройки за всеки потребител, до пет профила.

Платформата Subaru Global Platform (SGP) е допълнително оптимизирана чрез конструкция с цялостна вътрешна рама и решения водещи до по-здрава и по-лека каросерия и подобрена динамика при шофиране. Устойчивостта на усукване на ходовата част е увеличена с 10% в сравнение с тази на предишния модел.