Новото Renault Scenic E-Tech electric ще дебютира у нас по време на автосалона в София и вече е налично за поръчки в България. Електрическият кросоувър се предлага с избор от два електромотора със 170 к.с. и с 220 к.с., както и с три нива на оборудване: Evolution, Techno и Esprit Alpine. За да отговори на нуждите на потребителите, новото Renault Scenic E-Tech electric се предлага с два размера батерии - с капацитет 60 кВтч за автономен пробег до 430 км според WLTP и с капацитет 87 кВтч за автономен пробег до 625 км според WLTP. Цените започват от 82 990 лева за нивото Evolution с батерия 60 кВтч. Нивото на оборудване Techno с батерия от 87 кВтч се предлага за 94 990 лева.

Снимка: Renault

В края на февруари тази година новото Renault Scenic E-Tech electric беше избрано за "Автомобил на годината на Европа". Новият модел е проектиран с мисъл за семействата и нуждата им да пътуват свободно и безопасно. Новото Renault Scenic E-Tech electric е електрически, модерен и оборудван с интуитивни технологии. Той може да посрещне нуждите и на най-взискателните корпоративни клиенти, които искат да контролират своите разходи и да се наслаждават на комфортен пробег.

Снимка: Renault

Новото Renault Scenic E-Tech electric поставя на първо място удоволствието от електрическото шофиране. С компактни размери, изграден върху платформата AmpR Medium, новото Renault Scenic E-Tech electric осигурява динамично и пъргаво шофиране, което е идеално за всяко пътуване. Той е по-лек с тегло от 1850 кг и по-компактен от средния автомобил от C-сегмента с дължина 4,47 метра, широчина 1,86 метра и височина 1,57 метра.

Снимка: Renault

Дългото междуосие от 2,78 метра осигурява комфорт на пътниците на задните седалки с голям радиус за коленете от 278 мм и щедро пространство за главата от 884 мм при версиите, които се предлагат с интерактивен панорамен покрив Solarbay. Новото Renault Scenic E-Tech electric има и просторен багажник с обем 545 литра, за да побере всичко за една забавна семейна ваканция.

Снимка: Renault

Новото Renault Scenic E-Tech electric идва с избор от три нива на оборудване - Evolution, Techno и Esprit Alpine. Нива Techno и Esprit Alpine са налични с батерия от 87 кВтч с пробег до 625 км, а версията Eevolution се предлага с батерия от 60 кВтч с автономия до 430 км. Новото Renault Scenic E-Tech electric може да бъде заредено в мрежата с до 7 кВтч на бърза зарядна станция или с до 3,7 кВтч от домашен контакт и с до 150 кВтч на трифазен ток. Като опция се предлага възможност за зареждане в DC мрежи и усилени домашни или публични зарядни станции с до 22 кВтч.

Новото Renault Scenic E-Tech electric се произвежда във Франция в завода на компанията в Дуе, като първите доставки на клиенти ще започнат до края на 2024 година.