Porsche разширява хибридната гама на новия Cayenne с трети вариант на plug-in хибридния модел от луксозната серия на новия SUV, която беше цялостно обновена наскоро. Новото Porsche Cayenne S E-Hybrid впечатлява със своята балансирана динамика на шофиране, висок комфорт на возене и енергийна ефективност.

Новият Cayenne S E-Hybrid е третият вариант на електрифицирано задвижване в моделната серия и се позиционира между Cayenne E-Hybrid и Cayenne Turbo E-Hybrid. Новото Porsche Cayenne S E-Hybrid осигурява фин баланс между автомобил за ежедневна употреба и кола за спортно шофиране, като се предлага във варианти на каросерията SUV и SUV-Coupe.

Снимка: Porsche

Хибридната технология на новия Cayenne беше изцяло преработена по-рано тази година, като осигурява на този вариант на модела допълнителен електрически пробег и кратки времена за зареждане на батерията, благодарение на интелигентното управление на електрическата енергия.

Вижте още снимки на новото Porsche Cayenne S E-Hybrid  >>  >>  >>

Новото Porsche Cayenne S E-Hybrid се задвижва от подобрен 3,0-литров V-образен 6-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 353 к.с., съчетан с електромотор със 176 к.с. Заедно те постигат системна мощност от 519 к.с. и максимален системен въртящ момент от 750 Нм.

Комбинираният електрически пробег в цикъла WLTP е от порядъка на 71 до 78 км, като в града според WLTP електрическият пробег е между 79 до 90 км. Високият потенциал се отразява в производителността на шофиране. Новият Cayenne S E-Hybrid спринтира от 0 до 100 за 4,7 секунди и има максимална скорост от 263 км/ч.

Снимка: Porsche

В новото Porsche Cayenne S E-Hybrid стандартното адаптивно въздушно окачване допринася за комбинацията от повишена производителност и по-голям комфорт при шофиране. Неговата иновативна двукамерна технология с два клапана позволява особено широк спектър от скорости на пружините, които варират от изключително комфортно до стабилно и динамично поведение.

В същото време новият модел Cayenne S E-Hybrid се възползва от оптимизацията на хибридната система на настоящото поколение Cayenne. Чисто електрическият пробег в града до 90 км позволява по-голямата част от ежедневното да шофирате без вредни емисии.

Porsche прави този пробег възможен с капацитет на батерията от 25,9 кВтч. С новото бордово AC зарядно устройство батерията на Cayenne S E-Hybrid се зарежда напълно за по-малко от 2 часа и 30 минути при подходящ източник на захранване с капацитет на зареждане до 11 кВт.

Снимка: Porsche

Визуално новото Porsche Cayenne S E-Hybrid също се интегрира чудесно в моделната гама. Спортният SUV стъпва на 20-инчови джанти като стандарт и е оборудван с изпускателна система с два двойни накрайници от полирана неръждаема стомана. Като истински SUV, новият Cayenne S E-Hybrid има екстериорен пакет Silver, а като SUV-Coupe има екстериорен пакет Black. За шофиране през нощта безопасността и комфортът се поддържат от стандартните матрични LED фарове. Новите иновативни HD матрични LED фарове се предлагат като опция.

Снимка: Porsche

Стандартните функции, които водачът може да очаква в интериора, включват седалки с регулиране в осем посоки, пакет Sport Chrono, включващ превключвател за режимите за избор на програма за шофиране, педали от неръждаема стомана, както и интериорен пакет Diamar, боядисан в сребърен нюанс. Водачът може да се възползва от допълнителни функции в приложението My Porsche, включително нови функции в Apple CarPlay.

Снимка: Porsche

Porsche е първият производител на автомобили, който позволява по-лесен достъп до функциите на автомобила в CarPlay. В новото Porsche Cayenne S E-Hybrid допълнителен комфорт се осигурява от новия екран за пътника до водача, който включва видео функции в автомобила, както и новата система за качество на въздуха, която е предназначена да филтрира частици и опасни вещества. Новите модели Porsche Cayenne S E-Hybrid и Cayenne S E-Hybrid Coupe могат да бъдат поръчани още сега, а доставките ще започнат през ноември 2023 г.