Новото Peugeot e-2008 е носител на тазгодишната награда "Златен волан", присъдена от читателите на германските издания Auto Bild и Bild am Sontag, както и от експертно жури. Новото Peugeot e-2008 е един от най-успешните модели на марката. Той успя да се наложи срещу силната конкуренция в сегмента на малките автомобили и беше избран за най-добър в своя клас. Модерният и иновативен дизайн на Peugeot e-2008 успя да спечели читателите на Auto Bild и Bild am Sontag, както и журито.

Широката предна част на Peugeot e-2008 с апликации в цвета на купето, които се комбинират с предните светлини, придават завършен и разпознаваем външен вид. Отпред моделът се характеризира с три вертикални светлини, наподобяващи нокти на хищник, които са интегрирани в лъскавите черни странични въздухозаборници на бронята.

Снимка: Peugeot

Задните LED светлини също притежават характерната форма на нокти на хищник, като се състоят от елегантни хоризонтални двойни ламели, разположени един над друг, които спомагат за визуалното разширяване на автомобила.

В най-високата версия GT са поставени и изцяло LED фарове. Мигачите и светлините за заден ход вече също са LED. Предлага се и нов сив цвят, както и нови лети джанти с размер 16,17 и 18 инча.

Снимка: Peugeot

Ключов елемент от интериора на новото Peugeot e-2008 и една от най-отличителните характеристики на моделната гама е новият i-Cockpit. В салона новото Peugeot e-2008 разполага с триизмерен дигитален инструментален панел, разположен на нивото на погледа, точно над волана.

Най-новото поколение на i-Connect Advanced позволява информационно-развлекателната системата да се управлява чрез 10-инчовия сензорен дисплей е с модерен дизайн. Компактният волан увеличава удоволствието от шофирането чрез уникална пъргавина и прецизност на движенията.

Снимка: Peugeot

По-големи промени са настъпили при задвижването на електрическа версия на Peugeot e-2008, която е оборудвана с по-мощен електромотор със 156 к.с. и по-голяма батерия с капацитет 54 кВтч, което е увеличило автономния пробег в комбиниран цикъл до 406 км.

Батерията на новото Peugeot e-2008 е с гаранция 8 години или 160 000 км. Предлагат се два типа вградени зарядни устройства: стандартно еднофазно зарядно устройство със 7,4 кВт и като опция трифазно зарядно устройство с мощност 11 кВт. Времената за презареждане от 20% до 80% са 30 минути от станция със 100 кВт, 4 часа и 40 минути от станция Wall Box" със 7,4 кВт и 11 часа и 10 минути от контакт с 3,2 кВт.

Снимка: Peugeot