Японската компания Mitsubishi продължава да разкрива подробности около новото поколение на пикапа си Triton, популярен в Европа като L200. Световната премиера на модела ще се състои на 26 юли в Банкок, Тайланд. Новият Triton/L200 се отличава с агресивен външен вид, като създателите му обявяват, че ще бъде изцяло нов модел.

Според информацията от компанията става ясно, че новият пикап на Mitsubishi ще бъде изграден върху изцяло нова рама и ще има ново окачване с двойни носачи отпред и листови ресори отзад. За задвижването е направен изцяло нов турбодизелов двигател, който е по-чист и има повече мощност от предходния 2,2-литров агрегат.

Снимка: Mitsubishi

Новият пикап Mitsubishi Triton/L200 е изцяло преработен отвътре и отвън, за да изглежда по-модерен от предшественика си. Очаква се новият модел да бъде малко по-голям и да има редица общи неща със следващото поколение на Nissan Navara.

Снимка: Mitsubishi

Засега новият Triton/L200 беше показан в каросерия с двойна кабина, но вероятно ще се появи и в други варианти, като се има предвид, че настоящият модел може да се предлага както с единична кабина, така и с клубна кабина. През следващия месец модифициран Triton Ralliart ще вземе участие в тежкото рали Asia Cross Country Rally.