Петото поколение на хечбека MINI с 3 врати е въплъщение на ефективност и удоволствие от шофирането през всеки сезон. С малко по-голяма ширина на следата и по-дълго междуосие, новото MINI Cooper SE впечатлява със забележима динамика през всеки сезон. Удоволствие от шофирането е гарантирано дори в сняг и лед.

Вижте новото MINI Cooper SE по заснежените планински пътища  >>  >>  >>

Спонтанното развитие на мощността на електрическия мотор с мощност 160 кВт или 218 к.с. се прехвърля директно и прецизно към технологичното ново шаси. Обичайното поведение на директно управление осигурява пъргавина, а интегрираната спирачна система осигурява максимална безопасност дори на мокри и заснежени пътища.

Снимка: MINI

"MINI Cooper SE наелектризира усещането за картинг, типично за марката и подчертава изключителната позиция на MINI в конкурентната среда. Благодарение на концепцията за изцяло електрическо задвижване, новото издание на оригинала от MINI създава максимална емоция в минимален отпечатък и се представя като силен символ за бъдещето на марката", казва Щефани Вурст, ръководител на MINI.

При замръзнали изкачвания или участъци надолу, регулирането на активното приплъзване оптимизира сцеплението и извежда до 330 Нм максимален въртящ момент на пътя по контролиран начин. Високоволтовата батерия с капацитет 54,2 кВтч енергийно съдържание и пробег до 402 км в тестовия цикъл WLTP е монтирана в пода на колата и допринася за балансираното разпределение на теглото. Това означава, че новото MINI Cooper SE има нисък център на тежестта и в комбинация със своите характеристики на окачването и амортисьорите се движи особено гладко по пътя.

Снимка: MINI

MINI непрекъснато преоткрива и развива успешната концепция на емблематичния автомобил с 3 врати повече от 60 години. Класическото Mini Cooper S вече имаше изключително къси надвеси на каросерията и впечатляваше със своята маневрена компактност.

Класическото Mini се превърна в легенда през 60-те години на миналия век, когато постигна победа общо три пъти в рали Монте Карло срещу значително по-мощни конкуренти. И точно както класическите модели Mini се движеха безопасно и бързо по заснежените пътища преди 60 години, настоящият MINI Cooper SE също се чувства комфортно на сняг и лед днес.

Снимка: MINI