Подразделението на Volkswagen за лекотоварни автомобили надгражда моделната си гама от ванове, която ще определя бъдещето на марката. Епохата на електрическата мобилност донесе със себе си изискването за коренна промяна във философията и качествена трансформация на модела T1 на Volkswagen. От един ван се родиха три - Transporter, Multivan и ID. Buzz.

Началото беше поставено през 2021 година от новия Multivan - модел за свободното време и работното ежедневие, който за първи път можеше да се поръча по желание и с plug-in хибридно задвижване. През 2022 година той беше последван и от иконите на електрическата мобилност ID. Buzz и ID. Buzz Cargo.

Новият Transporter става част от най-иновативната гама ванове в историята на марката Volkswagen, наред с успешните модели Multivan и ID. Buzz.

Снимка: Volkswagen

Сега започва и обратното броене за премиерата на третия нов ван в гамата - лекотоварния Transporter и микробуса Caravelle, оборудвани с най-модерните системи за задвижване и асистенция и предлагащи полезен товар над 1 тон.

Новата гама от ванове на Volkswagen - Transporter и Caravelle, ще се предлагат в богато многообразие от различни модификации. Възможностите за избор ще включват затворен фургон с две различни дължини и височини на каросерията, вариант комби, версия с бордова товарна каросерия с двойна кабина и микробус Caravelle.

Снимка: Volkswagen

Цялата гама от разновидности на каросерията може да се съчетае с най-съвременните турбодизелови двигатели TDI, с plug-in хибридна система eHybrid, съчетаваща бензинов двигател и електромотор, както и с изцяло електрическите варианти на задвижване e-Transporter и e-Caravelle.

Снимка: Volkswagen

Систематичното отделяне на продуктовата линия T и свързаната с този процес специализирана разработка на всеки от моделите в съответствие с различните приложения, сфери на употреба и целеви групи, сега доведе до създаването на новия Transporter. Новият модел е безкомпромисен лекотоварен автомобил с по-сериозни и разнообразни качества от когато и да било преди.

Снимка: Volkswagen

Новият Transporter и Caravelle формират новата трета продуктова линия и така завършват пълната трансформация на успешния ван на Volkswagen. Новите многофункционални лекотоварни модели ще продължат историята на успеха на своите легендарни предшественици през 2024 година.