На специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което се провежда от днес - 13 май до 17 май на Летище Стара Загора, се състоя премиерата за България на новия пикап INEOS Grenadier Quartermaster. Най-способният на офроуд пикап и най-големият модел в гамата на безкомпромисния производител на всъдеходи INEOS Grenadier осигурява същата висока проходимост и надеждност като модела Station Wagon, но с по-голяма гъвкавост при превоз на товари.

Удълженото шаси на автомобила позволява на товарния отсек да осигури полезен товар до 760 кг и възможност за лесно пренасяне на стандартен европалет с размери 1200 x 800 мм. Задвижването е поверено на 3,0-литров редови 6-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор с мощност 286 к.с. и 450 Нм или 3,0-литров редови 6-цилиндров турбодизелов двигател с 249 к.с. и 550 Нм, като и двата варианта са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

INEOS Grenadier Quartermaster

Снимка: Грета Петрова

Трансмисията е с постоянно задвижване на четирите колела, блокаж на централния диференциал и редуктор, като срещу доплащане се предлагат и принудителни блокажи на предния и задния диференциали. Пикапът INEOS Grenadier Quartermaster вече може да се закупи от представителя на марката в България - "Силвър Стар", като цената му започва от 149 240 лева и достига до 167 480 лева.

Щандът на „Силвър Стар” на БАТА АГРО

Снимка: Грета Петрова

Компанията "Силвър Стар" участва за първи път на специализираното изложение БАТА АГРО с мобилен шоурум и офис. Компанията е и сред основните спонсори на събитието, като подкрепя развитието на бизнеса в региона и местното производство. На изложението "Силвър Стар" представя широката моделна гама на марките Mercedes-Benz и INEOS Grenadier. Посетителите на БАТА АГРО 2024 вече могат да се запознаят с най-новите модели на двете марки, да видят последните тенденции и технологии в автомобилния свят на мобилния щанд на дистрибутора "Силвър Стар".

Щандът на „Силвър Стар” на БАТА АГРО

Снимка: Грета Петрова

Премиерно на събитието "Силвър Стар" представя мултифункционалния UNIMOG. Машината има множество приложения за земеделска работа и предоставя възможност за целогодишно използване, икономична експлоатация, безопасност на пътя и на пресечен терен. На универсалния UNIMOG могат да се монтират различни системи и прикачени устройства. Областите, в които може да се използва са всеобхватни - от комунални услуги, селско и горско стопанство, енергиен сектор, пожарни автомобили, строителство и минно дело, железопътен и авиационен сектор.