През октомври миналата година Citroen представи изцяло новия e-C3, който стана първият електромобил в B-сегмента на автомобилния пазар. Новият електрически модел се произвежда в Европа и предлага по-достъпно решения за електрическата мобилност. С тази своя концепция, моделът завладя сърцата на хиляди клиенти, продължавайки историята на успехите на модела C3, който стана най-продаваният в историята на марката Citroen, с повече от 5,6 милиона реализирани бройки само до октомври 2023 година.

Вижте новия Citroen е-С3   >>  >>  >>

Всяко ново поколение на Citroen C3 намираше начин да се открои ярко сред тълпата по пътищата - от силуета на балон на първото поколение, през панорамното челно стъкло Zenith на второто издание и характера на кросоувър на настоящата трета генерация. Характер, който утвърди модела в позицията на най-продавания Citroen за всички времена, детронирайки от тази позиция легендарния 2 CV, който се произвеждаше от 1948 до 1990 г.

Снимка: Citroen

От дебютиралия на пазара през 2002 година Citroen C3 вече са продадени над 5,6 милиона автомобила, докато през 41-годишната кариера на емблематичния за марката Citroen 2 CV, който миналата година честваше своя 75-и рожден ден, са произведени 5,1 милиона екземпляра.

Четвъртото поколение на Citroen C3 обещава да надгради тази фантастично успешна история. Стратегията на Citroen беше да промени наложилите се в последните години пазарни практики, започвайки разработката на модела от празен лист хартия и следвайки философията на неговия знаменит предшественик 2 CV. Вместо да създават негово ретро копие, дизайнерите на марката заложиха на негов модерен образ, отразяващ адекватно духа на времето.

Снимка: Citroen

Новият електрически Citroen е-C3 наистина промени правилата на играта, превръщайки се единственото електрическо превозно средство, предлагано в Европа на цени между 47 990 лева и 55 930 лева с ДДС. Наред с това, моделът предлага приятна лекота на употреба и практична многофункционалност в съчетание с привлекателен стил, подходящо оборудване и комфортно усещане на борда. Тази оптимална комбинация вече успя да привлече над 10 000 клиенти в рамките на един месец, още преди официалната пазарна премиера на първите 10 пазара.

Потребителите са максимално облекчени в избора си, тъй като на уебсайта на марката се предлагат за резервация само две версии. Без да се налага да плащат и един лев, заинтересованите потребители получават възможност за резервация, като те ще бъдат първите, с които избраният от тях дилър ще се свърже, за да ги помоли да направят своята поръчка, както и сред първите, които ще получат своя нов Citroen е-C3 през септември 2024 г.

Снимка: Citroen

Кампанията продължава до 31 юли 2024 година, като всичко необходимо да се направи, става много лесно онлайн само за няколко минути. Клиентите просто трябва да изберат версията You на Citroen e-C3 на цена от 47 990 лева или версията Max на цена 55 930 лева и да получат своята оферта спрямо желанията си за лизингови условия. Цената на новия Citroen C3 стартира от 32 796 лева.

За направилите резервации, дилърите са подготвили специални оферти, които дават възможност за връщане на стария автомобил с гарантирана цена на изкупуване при сключване на предварителен договор за лизинг, което означава, че клиентите могат да карат своя автомобил до пристигане на новия и да получат обещаната цена за изкупуване, независимо от амортизацията и допълнителните изминати километри.

Снимка: Citroen

Специалното предложение включва дългосрочен лизинг за период от 60 месеца и възможност за остатъчна стойност до 45%. Клиентът има възможност и за връщане на употребяван автомобил, за който се предлага гарантирана цена на изкупуване до получаване на новите Citroen C3 или Citroen е-C3, като сумата за употребявания автомобил може да бъде приспадната от цената на новия автомобил. Специалните лизингови условия за новите Citroen C3 и е-C3 дават възможност за до 45% остатъчна стойност и плаваща лихва от 3,99% за целия период, а вноската за C3 You e на стойност 190 лева на месец. Цената на новия Citroen C3 стартира от 32 796 лева.

Снимка: Citroen

Версията You на Citroen е-C3 предлага богато оборудване, включващо комфортното окачване Advanced Comfort, най-новите технологии за удобно и спокойно шофиране с проекционен head-up дисплей и информационно-развлекателна система My Citroen Play със станция за смартфон.

Богатото стандартно оборудване включва също функция за аварийно спиране, сензори за паркиране на заден ход, круиз контрол с ограничител на скоростта, активна система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение, функция за разпознаване на знаците за ограничение на скоростта, предупреждение при умора и загуба на концентрация на водача, климатична инсталация, 6 въздушни възглавници, автоматично управление на светлините и предни LED светлини.

Снимка: Citroen

По-високата версията Max на новия Citroen е-C3 разполага с още по-богато оборудване и онлайн свързаност, което включва 17-инчови алуминиеви джанти Atacamite с блестящо полирана повърхност, двуцветно външно лаково покритие с контрастно оцветяване на покрива, декоративни релси на покрива и тонирани стъкла на задните прозорци.

Част от оборудването е и мултимедийната система My Citroen Drive с 10-инчов сензорен екран и панел за безжично зареждане за смартфон, удобните седалки Citroen Advanced Comfort, сгъваемите странични огледала с електрически механизъм и функция за размразяване, облицованият волан, сгъваемата в отношение 60/40 задна облегалка, задните 3D LED светлини, автоматичната климатична инсталация и камерата за следене на маневрите на заден ход. От регистрираните предварителни поръчки за новия Citroen e-C3 до октомври 2023 година, 44% се падат на версията Max, а останалите 56% са за версията You.