Новата Toyota C-HR дебютира на българския пазар. Изцяло новото второ поколение на кросоувъра беше представено у нас в обновения комплекс на ТМ Ауто Запад на бул. "Сливница" 570. На българския пазар новата Toyota C-HR се предлага в пет нива на оборудване - Cult, Club, Classy, Premiere Edition и GR Sport. Вече се приемат поръчки за новия модел, като цените на започват от 60 480 лева за базовото ниво Cult и достигат до 91 480 лева за спортната модификация GR Sport.

Снимка: Toyota

Новата Toyota C-HR съчетава открояващ се стил, завладяващо поведение на пътя и водеща в класа ефективност с фокус върху очакванията на европейските клиенти за премиум качество и устойчивост. Вдъхновен от визията за концептуален автомобил за пътя, моделът остава верен на своето наследство, като прави още една смела крачка напред. Емблематичният силует на купе, въведен от неговия предшественик, е допълнително подчертан от по-широка, по-уверена стойка, подсилена от изострени характерни линии и ново ниво на изтънчено изпълнение на дизайна.

От дебюта на първото поколение на Toyota C-HR през 2016 г. в Европа са продадени над 840 000 автомобила. Оригиналният модел беше новаторски за Toyota и насочи марката към аудитория, ориентирана към стила. Това беше постигнато с нетрадиционен дизайн и интериор, които предлагат удоволствие от шофирането, характер и високо качество.

Снимка: Свилен Калчев

Новата Toyota C-HR е създадена специално за да удовлетвори очакванията на европейските клиенти, с развоен процес и производство. Тя е резултат на иновативни разработки, включително данни в реално време от шофьори от целия континент.

Новата Toyota C-HR се предлага с напълно електрифицирана гама, включваща хибридни задвижвания с 1,8-литров бензинов двигател и 2,0-литров бензинов мотор, варианти с предно предаване или задвижване на четирите колела AWD-i, както и plug-in хибридeн вариант, комбиниращ 2,0-литров бензинов двигател и електромотор с възможност за движение в напълно електрически режим за ежедневните маршрути.

Снимка: Свилен Калчев

Новата Toyota C-HR може да се придвижва уверено и тихо придвижване с помощта на иновативни технологии и цялостно усъвършенстване на динамичните качества на автомобила. Неговата гама от нови хибридни електрифицирани и plug-in хибридни задвижвания използва най-новата хибридна технология на Toyota, за да осигури повече мощност чрез завладяващо и ефективно шофиране.

Освен с водещата си в класа ефективност на пътя, новата Toyota C-HR намалява въздействието си върху околната среда чрез въвеждането на нови рециклирани материали и такива с неживотински произход, както и авангардни технологии за намаляване на теглото на автомобила и снижаване на емисиите на CO2 в рамките на производствения процес.