В края на миналата година Honda представи у нас изцяло новия си модел ZR-V. До края на март моделът ще се предлага с гаранция от 7 години, както и със 7 години безплатно сервизно обслужване. И двете са в рамките на 150 000 км пробег или което настъпи първо.

Цената на новата Honda ZR-V започва от 84 990 лева, а на изплащане при 5-годишен план лизинговите вноски стартират от 770 лева с ДДС на месец за богатото базово ниво на оборудване Elegance в цвят перла с диамантен прах. Планът е калкулиран при първоначална вноска от 25% и 30% остатъчна стойност.

Снимка: Honda

Новата Honda ZR-V e хибриден SUV със спортен дизайн от С-сегмента. Висок е 1,62 метра, широк е 1,84 метра и е дълъг 4,57 метра с междуосие 2,66 метра и е с 5 см по-широк от HR-V и с 6 см по-нисък от CR-V. Оборудването му още от базовото ниво включва високотехнологични системи за безопасност и асистенти за шофьора от най-новото поколение на пакета Honda Sensing.

Новата Honda ZR-V e насочена към младите потребители, които търсят стилен, мощен и забавен за шофиране автомобил. Под елегантния му екстериор се крие пълната хибридна технология на Honda. Хибридната система e:HEV включва ефективен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване, работещ по цикъла на Аткинсън и два електромотора.

Снимка: Honda

Оптимизираната за Honda ZR-V хибридна система осигурява отзивчиво ускорение и голям въртящ момент, достоен за 3,0-литров силов агрегат. Максимумът на въртящия момент на задвижващия електромотор е 315 Нм, а мощността му вече е 184 к.с.

Въпреки динамичните си качества, Honda ZR-V отделя едва 130 г/км вредни емисии от СО2 и изразходва едва 5,7 л/100 км гориво в комбиниран режим според стандарта WLTP. Моделът има пет режима на управление - икономичен, хибриден, стандартен, спортен и за зимни условия при сняг.

Снимка: Honda