Мрежата на Kia Hypercharge се увеличава с още една бърза зарядна станция. Пътуващите към Гърция ще имат възможност да заредят своите електромобили на метри от границата ни с южната съседка. Новата зарядна станция е разположена на територията на магазин Travel Free Кулата, на път Е-79.

Зарядната станция е с мощност от 150 кВт и два конектора тип CCS, което дава възможност за зареждане на два електромобила едновременно. Локацията е на разположение денонощно, а зареждането се осъществява през мобилното приложение на Kia Hypercharge.

Снимка: Kia

Докато зареждат своите превозни средства на обособените места, собствениците на електромобили могат да пазаруват в магазина Travel Free и да се възползват от иновативни програми като предстоящата обновена клубна карта Travel Free, да се насладят на кът за отдих в комплекса и детска площадка за най-малките посетители.

Kia Hypercharge е иновативна платформа за зареждане на електрически превозни средства и към момента общият брой станции в мрежата e 44. Платформата Kia Hypercharge е част от международното обединение за електрическа мобилност Hubject с повече от 10 милиона потребители в Европа.

Снимка: Kia

В мрежата на Hubject са включени над 1000 оператора, като техният брой се увеличава всяка година и към момента клиентите разполагат с достъп до над 400 000 зарядни станции на територията на Стария континент. Всички станции свързани към платформата, предлагат интелигентни възможности за дистанционно управление, управление на мощността и автоматично таксуване.

Kia Hypercharge непрекъснато подобрява междуградската електрическа мобилност с инсталация на зарядни станции с мощност от 22 до 300 кВт на територията на страната. Компанията е официален представител на австрийската марка KEBA и италианския производител на бързи зарядни станции Alpitronic Hypercharger.