Nissan представи прототип на изцяло електрически миниван, който се фокусира върху укрепването на връзката между хората, докато пътуват заедно. Новият Nissan Hyper Tourer е третият от серията усъвършенствани концепции за електрически превозни средства, които ще бъдат представени на Японското изложение за мобилност в Токио, започващо на 25 октомври. Прототипът Nissan Hyper Tourer ще бъде показан физически на изложението.

Вижте как изглежда Nissan Hyper Tourer  >>  >>  >>

Концепцията Nissan Hyper Tourer е насочена към хора, които ценят по-фините неща в живота и се наслаждават на компанията на приятели и колеги, независимо дали са на пътешествие или на бизнес пътуване. Nissan Hyper Tourer съчетава същността на японското гостоприемство с различни модерни технологии, включително автономно шофиране. Функционалността V2X (Превозно средство за всичко) и батерията с голям капацитет позволяват също да се доставя електричество на домове, магазини и офиси, докато пътувате и в различни ситуации.

Снимка: Nissan

Екстериорът, който внушава усещане за вътрешен комфорт, е съставен от гладки панели на каросерията и остри характерни линии, които демонстрират традиционната японска красота, а внушителната му визия е в хармония с околния пейзаж. Страничните панели преминават диагонално от предния към задния калник за по-високи аеродинамични характеристики.

Външният вид създава впечатлението за плавно движение, резултат от комбинацията от електромотор и автономно задвижване. Бялата линия на талията служи като фарове и характерна светлина, докато шарените колела и меката, права линия на каросерията създават първокласно усещане отвъд класа на концепцията.

Снимка: Nissan

Просторният интериор е възможен благодарение на електрическата технологична визия на Nissan, която консолидира компактни компоненти и изцяло твърдотелни батерии с висока енергийна плътност, за да създаде иновативна автомобилна опаковка. Резултатът е изключително нисък център на тежестта, който в комбинация с усъвършенстваната система за управление на всички колела e-4ORCE на автомобила произвежда плавно и равномерно ускорение и забавяне.

Горната конзола и осветлението включват традиционни японски модели "кумико" и "куши", които създават усещане за лукс, докато плоският LED панел на пода показва изображения на речно корито и небе, спомагайки за създаването на релаксиращо пространство, където дигиталното бъдеще и природата се сливат в едно цяло.

Снимка: Nissan

Напълно автономното шофиране позволява на хората на мястото на водача да се съсредоточат върху взаимодействието със своите спътници. Предните седалки могат да се въртят на 360 градуса, което позволява на пътниците на предните и задните седалки да водят дискусии лице в лице.

Пътниците на задните седалки могат да използват преносим дисплей, за да виждат и управляват навигацията и аудиосистемата на централния дисплей на предните седалки, създавайки усещане за единство между всички пътници. Иновативна система с изкуствен интелект може да следи вашите биометрични признаци, включително мозъчни вълни, сърдечен ритъм, дишане и изпотяване, и автоматично да избира музика и да регулира осветлението, за да отговаря на вашето настроение.

Снимка: Nissan

С концептуалния електрически ван Hyper Tourer, Nissan преосмисля пътешествието, като съчетава комфорта на луксозната всекидневна среда с удобството на пътнически ван и всичко това е съчетано в един стилен и футуристичен пакет.