На автомобилното изложение в Токио, което ще се проведе от 25 октомври, Nissan ще покаже вълнуващия изцяло електрически концептуален кросоувър Nissan Hyper Urban. Сега японците разкриха прототипа само дигитално. Прототипът Nissan Hyper Urban ще бъде първият от серия вълнуващи изцяло електрически концептуални автомобили. Всяка концепция ще бъде представена от символичен знак и ще има персонализирани характеристики, които добавят стойност към уникалния начин на живот и разнообразните стремежи.

Концепциите помагат на клиентите да окажат положително въздействие върху планетата, без да правят компромис със стила или забавлението. Визията на Nissan за японското изложение на мобилност въплъщава непоколебимата отдаденост на компанията да обогатява живота на хората и да подобрява пейзажа на електромобилите с трансформиращи продукти и технологии.

Снимка: Nissan

Стилът на Nissan Hyper Urban идеално допълва изисканите вкусове на целевите му потребители, като градски и крайградски професионалисти, които дават приоритет на екологичната устойчивост. Прототипът се характеризира с елегантна и модерна естетика. Дизайнът на кросоувъра изразява претенциозния вкус на потребителите, като прави смело изявление и същевременно се слива ефективно с околната среда.

Концептуалният кросоувърът Nissan Hyper Urban ще бъде напълно внедрен в електрическата екосистема със своята впечатляваща функция V2H, осигуряваща захранване на дома, което води до значителни икономии на разходи за енергия и намаляване на напрежението върху електрическата мрежа. Благодарение на неговата способност за зареждане на домашната мрежа, бъдещите собственици могат дори да допринесат за преноса на излишъка от енергия към мрежата и така да подкрепят местната общност, като в същото време печелят пари в процеса на захранване.

Снимка: Nissan

Интелигентната система за управление на зареждането включва изкуствен интелект, който може автономно да зарежда други превозни средства и да захранва сгради, осигурявайки ефективно управление на мощността. Концепцията също така прилага устойчивост към продължителността на живота на превозното средство, което я прави идеална за хора, осъзнаващи дългосрочната стойност на всичко, което притежават.

Актуализациите на хардуера и редовните актуализации на софтуера осигуряват свежо изживяване на собствениците в продължение на много години. Например интериорът може да бъде освежен с нов инструментален панел, който отразява най-новите технологии и тенденции в графичните потребителски интерфейси. Електромобилът представя бъдещия дизайн и технологичните възможности на електрическите предложения на Nissan.

Снимка: Nissan

Екстериорът на концептуалния електромобил Nissan Hyper Urban е боядисан в специален цвят на лайм, който променя хроматичните изражения в зависимост от ъгъла, под който пада светлината, като привлича вниманието и същевременно се слива с околната среда.

Предните и задните срещуположни врати се отварят нагоре и осигуряват усещане за пространство и модерен характер, докато спортният аеродинамичен силует допринася за повишената ефективност. Широките гуми допълват спортния външен вид, съчетавайки динамиката с градска естетика.

Снимка: Nissan

Интериорът на Nissan Hyper Urban е проектиран да се слее с градските жилищни пространства. Вдъхновени от калейдоскопични триъгълници, арматурното табло и дисплеят могат да бъдат персонализирани според настроението на собственика. Предните седалки могат да се сгънат в задните седалки, създавайки подобно на диван лично пространство за релакс.

Когато не се използва за придвижване в ежедневието, прототипът Nissan Hyper Urban може безпроблемно да интегрира практичност и възможност за релаксация, като се паркира в тавански апартамент или бунгало, така че да се превърне във вътрешно пространство за почивка.