През тази зима Nissan пренася силните страни на задвижването на всички колела на своята уникална технология e-4ORCE на европейските ски писти. Със създаването на модифицирания за нуждите на планинското спасяване X-Trail Mountain Rescue, марката Nissan насърчава хората да карат отговорно на европейските ски писти.

Вижте в детайли уникалния Nissan X-Trail Mountain Rescue  >>  >>  >>

Модификациите на Nissan X-Trail Mountain Rescue включват подмяна на колелата с вериги за сняг, осигуряващи уверено сцепление на хлъзгави писти, докато задните седалки са премахнати, за да позволят монтирането на носилка, с която да бъдат транспортирани ранени скиори до най-близкото лечебно заведение и място за медицински специалист.

Снимка: Nissan

Отвън е добавен багажник на покрива за носене на носилка за евакуация и гребла за сняг. Сирена, мигаща светлинна лента и мощни светлини също са вградени в покрива на X-Trail, както и допълнителни светлини на капака. По-широките калници отпред и отзад са интегрирани, за да поемат веригите, докато отпред бронята е модифицирана, за да носи лебедка.

Подсилена кука за теглене е добавена към предната и задната броня, докато страничните дъски са включени за улесняване на достъпа, тъй като X-Trail се движи с 23 см по-високо на пистата си от стандартната версия. Разработката и конструкцията на Nissan X-Trail Mountain Rescue е проектирана, за да подчертае усъвършенстваната електрифицирана двумоторна система за задвижване на всички колела e-4ORCE, с която е оборудван X-Trail.

Снимка: Nissan

Това, което отличава системата от традиционните механични системи е, че тя може да реагира на променящите се нива на сцепление за 1/10 000 част от секундата, приблизително 1000 пъти по-бързо от традиционната система за задвижване на всички колела, и може да регулира разпределението на мощността колелата индивидуално, според наличния грайфер.

Пътниците няма да забележат, че системата e-4ORCE работи толкова ефективно, за да осигури сцепление при всякакви условия, позволявайки спокойствие, докато пътуват по мокри участъци, тревни крайградски кални пътища или заснежени планински повърхности.

Снимка: Nissan

Специалният Nissan X-Trail Mountain Rescue подкрепя кампания в пет европейски ски курорта под надслов "Карай отговорно". Марката Nissan ще популяризира учтивия етикет на склоновете с поставянето на дигитални знаци, които насърчават скиорите да забавят там, където се срещат различни склонове, за да намалят риска от евентуален сблъсък.

Подобно на знаците отстрани на пътя, които показват скоростта на превозното средство, знаците ще следят скоростта на приближаващите водачи и ще показват "Благодаря ви" за тези, които се приближават със съобразителна скорост, или "Намалете", ако скоростта им се прецени като прекомерна. Първоначално Nissan X-Trail Mountain Rescue ще бъде изложен в стъклена кутия в популярния италиански ски курорт Червиния.

Снимка: Nissan

"Разработването на Nissan X-Trail Mountain Rescue и свързаната кампания е смел и иновативен начин да помогнем на потребителите да разберат предимствата на усъвършенстваната електрифицирана система за задвижване на четирите колела на Nissan e-4ORCE. Хиляди ентусиасти на зимните спортове, преминаващи през петте ски станции, ще видят и разберат спокойствието и уравновесеността, които X-Trail, оборудван с e-4ORCE, осигурява на пътя", каза Корали Музи, вицепрезидент на Nissan за региона Африка, Близкия изток, Индия, Европа и Океания.

Тя добави: "Освен демонстрацията на усъвършенстваната технология на Nissan, кампанията има и по-широка цел, която е да насърчи отговорното поведение сред общността на ентусиастите на зимните спортове. Nissan се противопоставя на обикновеното - както в използването на технологии, но и в ролята, която играе в обществото".

Снимка: Nissan

Във видеото по-долу ще станете свидетели на екстремния контрол и управление, осигурени от Nissan X-Trail Mountain Rescue, задвижван от технологията за задвижване на четирите колела e-4ORCE.

Новият Nissan X-Trail е ориентиран към семейството електрифициран кросоувър. Той предлага усещане за електрическо задвижване без усилие, благодарение на технологията e-POWER, заедно с двумоторна система за задвижване на всички колела e-4ORCE. Предлага се като 5- или 7-местен вариант, предлагащ удобна опция за пътуване на голямо семейство или група приятели.

Снимка: Nissan

Nissan X-Trail е един от най-успешните модели на марката в световен мащаб, даващ възможност за семейни приключения повече от 20 години и с продажби на повече от 100 пазара. Четвъртото поколение на X-Trail черпи от добре установен опит, който се предава през всичките три предишни поколения на X-Trail.