Това съобщи президентът на компанията Жан-Филип Импарато пред Automotive News Europe, цитирано от Automedia.

Най-мощната версия на Peugeot 508 ще излезе като лифтбек и комби и ще стане първият сериен автомобил на марката, развиващ повече от 300 к.с. Импарато обеща, че пълните технически характеристики ще бъдат обявени през март, когато ще стартира и продажбите на модела.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>


Известно е все пак, че моделът ще получи хибриден силов агрегат с мощност от 360 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Нивата на вредни емисии при автомобила няма да превишават 50 гр/км.

Концептуалното Peugeot 508 Sport Engineered разчиташе на 3 мотора. На предната ос беше поставен 1,6-литров бензинов PureTech с 200 к.с., на който помагаше електромотор със 111 к.с. Задната ос се задвижва от електрически двигател с 204 к.с., като според инженерите на компанията, ефективността на тази хибридна система може да се сравни с бензинов двигател с 406 к.с. и 500 Нм.

Заявеното ускорение на прототипа от 0 до 100 км/ч е 4,3 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Само на ток това 508 изминава 50 км по цикъла WLTP. Серийната версия вероятно ще запази трите мотора, но мощността му ще бъде намалена с около 10%.

Идеята на шефовете на Peugeot е да бъде създадено ново семейство модели с обозначение Sport Engineered, което ще се разположи над версиите GTi. В компанията се надяват подразделението Sport Engineered да се превърне в аналог на AMG и да позволи на марката да финансира собствен състезателен тим.