Както добре знаем по германските аутобани има участъци без ограничение на скоростта, а таксито може безпрепятствено да се движи със своята максимална скорост.

ВИДЕО >>

Зад волана на "лудото" такси е 49-годишният Даниел Волф, който е започнал да работи като таксиметров шофьор още като студент, а сега притежава компания за таксиметров превоз в Реклингхаузен, в западната част на Германия, информира ДПА, цитирана от БТА.

Волф прекарва повече време в офиса си, но в случай на нужда сяда зад волана на Mercedes-Benz MC 660 Loaded, съобщава електронното издание на "Шпигел".

Светлобежовият автомобил, със светещата си табела "Такси" на покрива и монтирания таксиментров апарат, изглежда като всички останали таксита по германските пътища, но това е така само докато запали двигателя.

Волф кара главно през нощта по аутобаните, където стрелката на скоростомера често преминава 320 км/ч през уикендите.

Колата всъщност може да достигне малко по-висока скорост, което я прави едно от най-бързите таксита в света и най-бързото такси в Германия и може би в Европа.

"Жадният" Mercedes MC 660 гори между 20 и 25 литра на 100 километра, което надвишава с над два пъти разхода на гориво на обикновените таксита.

Това обаче едва ли интересува чак толкова много Волф, който продължава да развива бизнеса си.

В Близкия Изток обаче също биха се намерили достойни претенденти за титлата "Най-бързото такси в света".

Кои са те - вижте
ТУК >>