Третото поколение BMW X1 с фирмен индекс U11 дебютира преди година. Първоначално кросоувърът се предлагаше с богат избор от задвижване от бензинови и дизелови турбодвигатели, Plug-in хибриди (PHEV) и напълно електрически вариант BMW iX1. Сега BMW добавя към гамата си нова още по-мощна версия на X1, носеща името M35i xDrive.

Снимка: BMW

Новото BMW X1 M35i xDrive се задвижва от 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор, разположен под предния капак. Агрегатът развива максималната си мощност от 300 конски сили в диапазона от обороти между 5750 и 6500 об/мин. Максималният въртящ момент от 400 Нм е на разположение между 2000 и 4500 об/мин. С този агрегат кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Снимка: BMW

Спортният характер на новото BMW X1 M35i xDrive проличава както в екстериора, така и в интериора. Спортният профил е подчертан от специфичните дизайнерски елементи и оборудване, които първоначално бяха запазени само за суперспортните автомобилите на BMW M GmbH. Те включват двете двойки ауспухови накрайници на изпускателната система, както и опционалните М спортни седалки с осветено лого на М. В интериора е интегриран двойният извит дисплей, който се състои от напълно дигитален 10,25-инчов информационен дисплей и 10,7-инчов контролен дисплей.

Снимка: BMW

Новото BMW X1 M35i xDrive е сред първите модели на марката, които разполагат с модернизираната информационно-развлекателна система BMW iDrive със система за бърз достъп QuickSelect и новата операционна система BMW 9. За да се осигури още по-интуитивен избор и управление на множество функции и дигитални услуги, най-новото поколение на BMW iDrive предлага оформен по нов начин начален екран.

Вижте как изглежда BMW X1 M35i xDrive >> >> >>

За най-мощното BMW X1 M35i xDrive се предлага богата гама от допълнително оборудване. Специфичната за М-моделите технология на шасито за първи път включва и комбинирана спирачна система като опция, а системата за задвижване на всички колела xDrive гарантира превъзходни характеристики на пътя. Новият модел се произвежда заедно с всички останали варианти на X1 и iX1 в Регенсбург. Цените започват от около 120 000 лева. Доставките в Европа ще започнат през ноември.