Land Rover представи най-мощния и динамичен Defender, който носи името OCTA, на най-твърдия минерал на земята - диаманта, изрязан като октаедър. За новия Defender OCTA беше създадена специална програма за тестване и разработка с повече от 13 960 допълнителни теста, включително издръжливост при висока скорост извън пътя, тъй като екипът навлезе в областите на способности и здравина, които никога досега не са били изследвани.

Вижте новия Land Rover Defender OCTA  >>  >>  >>

Новият Defender OCTA се отличава с повишен пътен потенциал, по-удобен интериор, но основната му характеристика е мощен V8 бензинов турбодвигател с мека хибридна система, който му позволява да ускори всъдехода със собствено тегло 2510 кг от 0 до 100 км/ч точно за 4 секунди. Новият Defender OCTA се задвижва от 4,4-литров V-образен 8-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор и 48-волтов електромотор, интегриран в 8-степенната автоматична трансмисия с високи и ниски предавки.

Land Rover Defender OCTA

Снимка: Land Rover

Хибридната система развива обща мощност от 635 конски сили и въртящ момент от 750 Нм, който може да бъде увеличен за кратко до 800 Нм, когато е активиран режимът Dynamic Launch Mode. Максималният въртящ момент е наличен от 1800 до почти 6000 об/мин. Максималната скорост на всъдехода е ограничена до 250 км/ч.

Новият Defender OCTA дебютира с активно въздушно окачване 6D Dynamics с по-дълги и твърди носачи, елиминирайки надлъжното и странично накланяне на каросерията и осигурявайки по-добра артикулация на колелата извън настилката. Пътният просвет е увеличен с 28 мм в сравнение със стандартния Defender, като в най-висока позиция на окачването достига 319 мм, а следата е разширена с 68 мм.

Land Rover Defender OCTA

Снимка: Land Rover

Новият Defender OCTA може автоматично да разпознава върху каква повърхност се движи и независимо да оптимизира настройките. В допълнение към стандартните режими, има специален режим OCTA, първият офроуд режим на Defender с фокус върху динамиката. Той включва Off-Road Launch и специални настройки на ABS за по-добра производителност при неравни повърхности.

За по-технични офроуд маневри, пакетът от познати режими Terrain Response на Defender остава със специфични режими за пясък, кал и коловози, трева, чакъл, сняг и скално пълзене, подпомагани от камера с изглед под колата, който ефективно прави предния капак прозрачен за подобрена видимост и увереност извън утъпканите пътища.

Land Rover Defender OCTA

Снимка: Land Rover

Новият Defender OCTA има 400-милиметрови предни спирачни дискове с 6-бутални апарати Brembo и най-бързото съотношение на кормилното управление от всеки Defender досега, за незабавни и прецизни реакции. Мощният всъдеход е качен на 22-инчови джанти с разширени арки и гуми Goodyear Advanced All-Terrain, създадени специално за тази версия.

Инженерите от Land Rover са работили и върху геометрията на каросерията на Defender OCTA, увеличавайки ъглите на заход и заминаване. Всъдеходът може също така да премине по-дълбоко водно препятствие от всеки сериен Defender - до 1 метър. За най-мощния Defender дизайнерите създадоха собствена емблема, която се повтаря върху корпуса - ромб или октаедър, пренесен на равнина, затворен в кръг.

Land Rover Defender OCTA

Снимка: Land Rover

Всички варианти на новия Defender OCTA ще се предлагат в двуцветна боя с покрив и пета врата в гланциран черен нюанс. Като опция ще се предлага покритие на каросерията със защитен матов филм. Цветовата палитра на Defender OCTA включва две ексклузивни нови метални покрития - Petra Copper и зелено Faroe, заедно с сиво Carpathian и сиво Charente.

Интериорът на новия Defender OCTA може да бъде облицован с материал Ultrafabric, който е с 30% по-лек от традиционната кожа. Стандартният интериор е нова полу-анилинова кожа с текстилна облицовка Kvadrat в абанос. Първият ред на Defender OCTA разполага с изцяло нови седалки с по-изразителни опори и интегрирани облегалки за глава.

Land Rover Defender OCTA

Снимка: Land Rover

Тясната връзка на Defender с музиката е изведена на преден план с поглъщащата аудиосистема, достъпна за първи път в Defender. Седалката "за тялото и душата" е разработена в сътрудничество с експертите в музикалната индустрия Subpac и Университета в Ковънтри, позволявайки на водача и пътника отпред не само да чуят, но и да усетят музиката. Предлагат се и шест програми за масаж, които помагат за отпускане на пътниците или за подобряване на реакциите по време на движение, в зависимост от техните предпочитания.

Land Rover Defender OCTA

Снимка: Land Rover

През първата година Land Rover ще пусне специална лимитирана версия OCTA Edition One, включваща тапицерия от карбонови влакна, ексклузивна боя и 20-инчови ковани алуминиеви джанти с избор на гуми за всякакъв терен или допълнително разработени усъвършенствани гуми за всякакъв терен.

Поръчките за новия Defender OCTA ще бъдат официално отворени скоро, като цената на модела в Обединеното кралство започва от 145 300 британски лири. Специалната версия OCTA Edition One ще струва от 160 800 британски лири. Новият всъдеход ще бъде представен на живо на "Фестивала на скоростта" в Гудууд, който ще се проведе от 11 до 14 юли.