Mercedes-Benz разшири гамата на своята луксозна линия Maybach с ексклузивен роудстър, чиято премиера се състоя в рамките на Седмицата на автомобила в Монтерей, Калифорния (САЩ). Луксозната версия Maybach на кабриолета Mercedes-AMG SL от поколението R232 беше анонсирана още през пролетта на 2022 г. но едва сега се състоя премиерата му в Монтерей, където се представят подобни специални автомобили. За задвижването на новия луксозен Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series се използва 4,0-литровият V8 битурбо бензинов двигател с фабрично обозначение M 177, който в Mercedes-AMG SL 63 4Matic+ произвежда 585 к.с. и 800 Нм.

Вижте разкошния Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series  >> >> >>

Поради загубите в обичайната 9-степенна автоматична скоростна кутия 9G-Tronic с преобразувател на въртящия момент, вместо 9-степенна автоматична трансмисия AMG Speedshift с един многодисков съединител и редактираната програма за управление, времето за ускорение до от място до 100 км/ч е увеличено на 4,1 секунди. Максималната скорост е ограничена на 260 км/ч вместо 315 км/ч при Mercedes-AMG SL 63 4Matic+, на който е базиран. Смяната на автоматичната трансмисия е била необходима за да се осигури по-гладко возене без трептене. Комфортът на возене и шумоизолацията също са подобрени. Запазено е напълно контролираното шаси от оригиналния модел.

Снимка: Mercedes

Продажбите на новия луксозен Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series ще започнат през пролетта на 2025 г. Ексклузивният модел ще се предлага само в червено или бяло, но срещу доплащане можете да изберете алтернативни цветове. Както подобава на Maybach, каросерията е щедро украсена с хром и има огромен брой напомняния, че това е Maybach, а не само Mercedes. Емблемите на Maybach се използват в решетките на предната броня, в шарката на сгъваемия текстилен покрив, във фаровете, в интериора и изобщо навсякъде, където е възможно. Като опция се предлага украшение от емблеми на Maybach върху черния преден капак на модела.

Снимка: Mercedes

Интериорът на Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series е тапициран с чиста бяла перфорирана кожа, новите предни седалки са по-удобни, отколкото в Mercedes-AMG SL 63 4Matic+. Оскъдните задни седалки са премахнати и на тяхно място Maybach вече има допълнително багажно отделение, тъй като основният багажник е доста скромен - 213 литра със сгънат покрив и 240 литра с разгънат покрив. Графиките на инструмента и мултимедийните екрани са променени, за да бъдат по-благородни, с лек античен блясък. Липсата на задни седалки класифицира новият Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series като роудстър, тъй като има само две места.

Снимка: Mercedes

Специално във връзка с премиерата на Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series беше създадена нова колекция от маркови стоки, която включва кожено яке, маратонки, шал, няколко чанти, включително кош за куче и други луксозни аксесоари. Всички те са с емблема на Maybach. Цената на Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series все още не е обявена, но вероятно ще бъде много по-висока от Mercedes-AMG SL 63 4Matic+, който в момента струва около 395 000 лева.