Компанията Mercedes-Benz ще разкрие нова концепция за електрически седан на тазгодишното автомобилно изложение IAA Mobility в Мюнхен, Германия, което ще се проведе от 5 до 10 септември.

Очаква се моделът да визуализира визията на компанията за нейния най-достъпен електрически модел. Миналата година автомобилният производител обяви, че ще раздели портфолиото си в три категории и сега показва скица на елегантен седан.

Моделът изглежда много подобен на силуета на автомобила, за който Mercedes-Benz загатна през миналата година, но новото изображение е малко по-разкриващо в определени аспекти. Той показва елегантната покривна линия, къса задна част и бели акценти по линиите на каросерията.

Снимка: Mercedes

Осветяването на изображението във фотошоп разкрива повече детайли и опитите на компанията да скрие други части от каросерията. Ще трябва да изчакаме друга скица или пълното разкриване, за да видим предната и задната му част.

Към момента се вижда, че страничното огледало е прикрепено към А-колоната. Белите акценти вероятно обозначават подчертаната стилистична линия, простираща се от двата края на автомобила към B-колоната. В скицата липсват дръжките на вратите, но не изглежда, че колата се отклонява твърде далеч от текущия стил на марката.

Очаква се серийният електрически модел да бъде изграден на платформата MMA и вероятно ще дебютира през 2024 г.