Неотдавна южнокорейската компания KG Mobility (KGM), която през миналата година придоби SsangYong, показа за първи път прототип на нов SUV в рекламен видеоклип. Тогава колата беше известна под вътрешнозаводския индекс J120, а местните медии я нарекоха Torres Coupe, тъй като за нейната основа беше взет стандартния модел Torres, който се продава от 2022 г.

Сега KGM разпространи снимки на серийния модел и обяви името му. Производителят смята новия си продукт за кросоувър с форма на купе, за което беше възродено името Actyon. Нека си припомним, че първият SsangYong Actyon дебютира през 2005 г. и този SUV наистина имаше странен силует с доста оригинален дизайн. Това беше и първият SUV-купе, включващ наклонена задна част, което предхожда първото BMW X6 с цели три години. По-късно името Actyon беше дадено на малък SUV с традиционна каросерия и стандартен външен вид, който у нас се казваше Korando.

SsangYong Actyon

Снимка: SsangYong

Трудно е да наречем новия кросоувър KGM подобен на купе, но новият вариант на Actyon е различен от донора Torres. Новият модел има различен дизайн на задните колони, има оригинални светлини отпред и отзад, а на задната врата са се появили допълнителни хоризонтални ивици. Освен това моделът е получил нови светлини, които са направени под формата на извити линии, обединени от светлинен панел.

Вижте още снимки на новия KGM Actyon  >>  >>  >>

Интериорът на новия SUV все още не е показан, но най-вероятно вътре ще бъде монтирано табло с двойни екрани, както при бензиновия KGM Torres, така и при електрическия Torres EVX. Размерите на новия KGM Actyon все още не са оповестени. Дължината на бензиновия Torres е 4700 мм, а на електрическата версия EVX е 4715 мм. Междуосието на тези автомобили е едно и също - 2680 мм.

KGM Actyon

Снимка: KGM

Според корейските медии, подобно на бензиновия Torres, новият Actyon ще се предлага с 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 170 к.с. и класическа 6-степенна автоматична скоростна кутия. Новият модел е със задвижване на всички колела. Според друга версия, новият SUV ще се предлага като хибрид. Корейската компания обещава всички подробности за новия кросоувър KGM Actyon да бъдат разкрити през август, докато в радината си вече се приемат предварителни заявки без нива на оборудване и цени.

KGM Actyon

Снимка: KGM