Ferrari представи най-новото допълнение към своята уникална серия, наречено Ferrari KC23. Моделът е част от специалните проекти на марката и е поръчан от един от водещите колекционери на автомобилите с емблемата със "Скачащото конче". Уникалното Ferrari KC23 представя смела и екстремна визия за това как ще изглеждат бъдещите състезателни модели на легендарната италианска марка.

Снимка: Ferrari

Вижте галерията със снимки на новото Ferrari KC23 >> >> >>

Новото Ferrari KC23 е проектирано от Ferrari Styling Center, ръководен от Флавио Манзони. Суперспортният модел KC23 е базиран на платформата на състезателното купе 488 GT3 Evo от 2020 година, от което е наследил своето оформление, шаси и двигател. Това означава, че ексклузивният модел няма да има достъп до обществени пътища, а направените модификации не го допускат в състезателните серии.

Снимка: Ferrari

В покой оформлението на автомобила демонстрира неговите изчистени, елегантни и криволичещи форми, но след като излезе на пистата, визуалната му позиция е доминирана от впечатляващите въздухозаборници, които се отварят автоматично и внушителното му задно крило.

Снимка: Ferrari

За по-ефективно охлаждане в пистов режим, купето отваря хриле зад предните колела, като така се отвежда горещия въздух от радиаторите. Други отвори зад вратите насочват въздушния поток да отива към двигателя. Масивното задно крило също се монтира точно преди напускане на пистата, като това трябва да става ръчно.

Снимка: Ferrari

Всички външни панели на каросерията на Ferrari KC23 са преработени както от дизайнерите на Ferrari, така и инженерите по аеродинамика. Купето е с оригинални повдигащи се врати и компактна LED оптика. Качено е на двуцветни 21-инчови джанти отпред и 22-инчови отзад, но за пистата са предвидени 18-инчови джанти.

Снимка: Ferrari

Друга отличителна черта на Ferrari KC23 е цвета Gold Mercury, благодарение на специално разработена алуминиева боя от четири слоя. Течният метал в боята придава на купето удивително светъл блясък на слънчева светлина, а самият цвят изглежда постоянно се променя в зависимост от вида и ъгъла на светлината, което придава необикновен завладяващ ефект.

Снимка: Ferrari

Кокпитът на състезателния автомобил е запазен в почти оригинален вид, но Ferrari KC23 все още има две тапицирани седалки с алкантара. На тавана има три екрана, на които се излъчва изображението от камерите за задно виждане. Кабината е запазена възможно най-изчистена и подобна на 488 GT3 Evo 2020 с изключение на панелите на вратите и арматурното табло от страната на пътника.

Снимка: Ferrari

Специфичните седалки на KC23 са тапицирани с Alcantara и придават на кабината елегантност, която е в тон с екстериора. Видимостта назад е осигурена от система от видеокамери, която също има благоприятно въздействие върху аеродинамиката на автомобила, тъй като традиционните странични огледала могат да бъдат махнати и линията да се запази.

Снимка: Ferrari

От подразделението Ferrari Special Projects не разкриват нищо за технологията на уникалния спортен автомобил. Оригиналното Ferrari 488 GT3 Evo 2020 се задвижва от 3,9-литров V-образен 8-цилиндров битурбо бензинов двигател с мощност 600 к.с. и 700 Нм въртящ момент. При липса на хомологация, Ferrari KC23 може да има по-висока производителност, тъй като този двигател има потенциала да развие 720 к.с.

Снимка: Ferrari

Единственото по рода си Ferrari KC23 ще се появи за първи път пред публика между 13 и 16 юли на Фестивала на скоростта в Гудууд, който едно от най-важните събития в моторните спортове в Обединеното кралство.

От 1 август до 2 октомври автомобилът ще бъде изложен в музея на Ferrari в Маранело, за голяма радост на всички ентусиасти, които искат да се възхитят на неговите изключителни форми и инженерни решения, и едва след това ще замине за гаража на специалния клиент.