Китайската компания Geely показа новия модел Galaxy L6, който представлява луксозен седан с четири врати и пет места. Новият модел се задвижва от Plug-in хибридна система, състояща се от бензинов двигател, два електромотора и зареждаща се в контакта батерия. Седанът Galaxy L6 PHEV е изграден върху архитектурата e-CMA. Дължината му е 4782 мм, широчината е 1875 мм, височината е 1489 мм, а междуосието е 2752 мм.

Снимка: Geely

На външен вид новият модел е проектиран в стила на кросоувъра Galaxy L7. Седанът Galaxy L6 има същите вертикални светлини отстрани на фона на затворения преден панел. Особено интересно изглеждат характерните LED фарове, свързани с тънка светеща линия. Новият модел носи новото лого на марката Galaxy под формата на шест сребристи правоъгълни елемента на капака.

Снимка: Geely

Новият Galaxy L6 има панорамен покрив във формата на купе, леко повдигната задна част, прибиращи се дръжки на вратите и трапецовидни тръби на изпускателната система с хромирани накрайници. Оригиналните джанти се предлагат с диаметър 17 или 18 инча. Отзад групата задни светлини и големият дифузьор допълнително засилват спортния дух на автомобила.

Снимка: Geely

Салонът на новия седан Galaxy L6 PHEV е оборудван с дигитален инструментален панел и голям вертикален централен дисплей. Воланът с четири спици е заимстван от кросоувъра Galaxy L7. На централната конзола има поставка за чаши и безжично зареждане за смартфон. Операционната система Galaxy N има функции за изкуствен интелект.

Снимка: Geely

Задвижването с Plug-in хибридна система се състои от 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател и два електромотора с обща мощност 390 к.с. Сумарната мощност на хибридната система ще достига 663 к.с. Седанът ще бъде оборудван с уникална 3-степенна хибридна трансмисия, разработена от Geely.

Снимка: Geely

Новият седан Galaxy L6 ще се предлага с три варианта на батерията с капацитет от 9,11 кВтч, 18,7 кВтч и 19,09 кВтч и в две версии с електрически пробег от 48 и 105 км. Комбинираният разход на гориво ще бъде едва 4,55 л/100 км. Официалната премиера на Galaxy L6 PHEV се очаква през август тази година.