Най-новият модел в гамата на Jeep - новият Avenger, продължава да променя стандартите в силно конкурентния B-SUV сегмент на европейския пазар. Този уникален SUV, който беше избран за "Автомобил на годината в Европа" на 2023 г., вече е достигнал впечатляващите 100 000 поръчки от клиенти, от пускането му на пазара в края на 2022 г.

Вижте новия Jeep Avenger   >>  >>  >>

С този невероятен успех, Jeep Avenger продължава да затвърждава статута си на пионер в сегмента на малките SUV, като подчертава гените на марката Jeep, носещи свобода, приключение, страст и забавно шофиране. Припомняме, че Jeep Avenger се произвежда и се предлага на пазарите в Европа.

Jeep Avenger e-Hybrid

Снимка: Jeep

Постигането на този блестящ резултат може да се отдаде на въплъщението на Jeep Avenger като един от най-ефективните изрази на типичната свобода, свързана с марката Jeep. Този дух на "Свобода на избора" подчертава централната роля на клиентите и техните нужди, като предлага широка гама от възможности за избор. Моделът е олицетворение на гамата от три двигателя - бензинов, хибриден и електрически, две трансмисии - механична и автоматична, а скоро клиентите ще имат възможността да поръчват Avenger със задвижване на четирите колела 4хе.

Jeep Avenger

Снимка: Jeep

След представянето на първия напълно електрически автомобил с емблемата на Jeep, марката отбеляза значителна промяна към устойчивост и разшири гамата на Avenger с представянето на новия модел Avenger e-Hybrid. Това обогатяване на продуктовата линия предоставя на хората гъвкав избор, който да задоволи техните предпочитания и изисквания.

Марката се готви да представи дългоочаквания Jeep Avenger 4xe до края на 2024 г., подчертавайки своята постоянна отдаденост на иновациите в автомобилния сектор. Неговият успех е допълнително подчертан от забележителното представяне на вариантите със 100% електрическо задвижване, които представляват 25% от общите продажби, сигнализирайки за значителна промяна към решения за устойчива мобилност.

Jeep Avenger 4хе

Снимка: Jeep

Надграждайки тези постижения, Jeep представи новия Avenger e-Hybrid, проектиран да бъде безпроблемен преход за клиентите към електрифицирания свят. Новият Avenger e-Hybrid е оборудван с усъвършенствана 48-волтова хибридна система и предоставя изживяване, подобно на пълен хибрид. Задвижването включва 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 100 к.с., съчетан с електромотор с мощност 28 к.с., интегриран в 6-степенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Тази настройка включва 48-волтов стартер, осигуряващ плавен преход към електрическо задвижване и намаляване на емисиите на CO2. При новия Jeep Avenger e-Hybrid литиево-йонната батерия от 0,9 кВч е разположена под седалката на водача и запазва пространството в кабината идентично с това на бензиновия вариант.

Jeep Avenger e-Hybrid

Снимка: Jeep

Автомобилът интелигентно превключва между типовете задвижване въз основа на условията на шофиране в реално време, нивото на зареждане на батерията и други наблюдавани параметри, гарантирайки оптимална производителност при различни условия на шофиране.

Тази интелигентна система се адаптира плавно към изискванията на пътя, независимо дали работи в безшумен, изцяло електрически режим по време на стартиране, в ефективен хибриден режим при поддържане на постоянна скорост или използва мощността на двигателя с вътрешно горене по време на ускорение, като системата значително намалява разхода на гориво и нивата на вредни емисии. При ниски скорости електромоторът позволява напълно електрическо задвижване до 1 км или до 50% от времето на движение в града.

Jeep Avenger

Снимка: Jeep

Представянето на Jeep Avenger 4xe, чиито поръчки са планирани да започнат през четвъртото тримесечие на 2024 г., е важен момент за марката, представляващ голям напредък както в технологията, така и в дизайна. Този модел може да се похвали с иновативно задвижване, което съчетава предимствата на хибридна система с най-съвременна технология за задвижване на четирите колела.

Мощната 48-волтова хибридна система включва 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател, произвеждащ 136 к.с., допълнен от два електромотора с мощност от по 28 к.с.отпред и отзад. Тази система, съчетана с 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, позволява изцяло електрическо шофиране при ниски скорости чрез интегрирания електрически мотор.

Jeep Avenger 4хе

Снимка: Jeep

Автомобилът разполага и с функция E-Boost в спортен режим, подобрявайки вълнуващата производителност, която ентусиастите на Jeep очакват. Задвижването 4xe осигурява оптимална производителност, постигайки максимална изходна мощност от 136 к.с. и максимална скорост от 194 км/ч.

Докато Jeep Avenger продължава да се развива и вдъхновява, неговото пътуване далеч не е приключило. С предстоящото пускане на пазара на Avenger 4xe и напредъка в хибридната технология, Jeep не само отговаря на изискванията на днешните потребители, но и оформя бъдещето на марката Jeep в Европа.

Jeep Avenger 4хе

Снимка: Jeep

"Като празнуваме забележителния успех на Jeep Avenger, ние не виждаме просто числа или пазарно признание. Ние отбелязваме непоколебимия ни ангажимент да даваме на клиентите свободата на избор, да задоволим всяка нужда от мобилност и да предложим несравнимо изживяване при шофиране. С удивителните 100 000 поръчани автомобила от клиенти, новият Avenger стои високо като доказателство за нашата непоколебима отдаденост на иновациите и качеството, предефиниране на стандартите, поставяне на нови такива и оставяне на видима следа в B-SUV сегмента и извън него", коментира Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep в Европа.